Nieuwe adidas Pro EDT 2024 padelrackets: voor spelers met klasse

We analyseren de nieuwe collectie van adidas Pro Limited Edition padelrackets van 2024. Zoals elk seizoen brengt het Duitse merk deze nieuwe modellen op de markt met als doel hun vertegenwoordigers Ale Galán, Martita Ortega en Álex Ruiz te laten schitteren op de Premier Padel banen.

Zoals elk seizoen keert een van de meest verwachte adidas padelracket collecties terug. De Pro EDT lijn komt naar de banen met spectaculaire ontwerpen die geen enkele speler onverschillig zullen laten op de 20×10.

Alejandro Galán, Martita Ortega en Álex Ruiz zijn opnieuw de uitverkorenen om het verschil te maken met deze rackets, die de essentie van hun speelstijl belichamen; van de kracht van ‘Galántico’ tot de precisie van ‘La Doctora’, en het tijdbeheer van ‘Captain America’.

Nieuwe adidas Pro EDT 2024 padelrackets: de juwelen van Ale Galán, Martita Ortega en Álex Ruiz

Elk van de drie nieuwe adidas modellen is afgestemd op een reeks van het merk: Metalbone, Cross IT en Adipower. Het zijn exclusieve rackets die komen met een gepersonaliseerde doos met kenmerken van elke speler en het aantal replica’s dat op de markt wordt gebracht is beperkt.

Ze zijn ontworpen voor unieke kansen, daarom zullen ze worden gehanteerd door deze sterren van het professionele Premier Padel circuit in de belangrijkste toernooien: de Majors. Bovendien zullen ze de officiële rackets zijn van de P1 in Malaga, een van de vier toernooien die dit seizoen in Spanje worden gehouden.

Adidas Metalbone Pro EDT 2024

Adidas Metalbone Pro EDT 2024
AANBIEDING: €421,45
RRP: €425,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Kracht
  • Gewicht: 360-375

Adidas Metalbone Pro EDT 2024

Het nieuwe exclusieve racket van de nummer twee van de wereld, Ale Galán, is ontworpen voor spelers die luchtshots willen beheersen. Het heeft een diamantvorm, hoog balanspunt en een gemiddeld gevoel om de gewenste richting aan de slagen te geven.

Het is gebouwd met 2TO1 koolstof op de bladen en een EVA Soft Performance rubber dat een geweldige balans biedt tussen controle en kracht. Daarnaast komt het met 3D-ruwheid op het oppervlak om effecten toe te voegen en de Octogonal Structure technologie in het frame die voor meer stijfheid zorgt en de levensduur van het racket verlengt.

Hoe meer schroeven er worden toegevoegd, hoe lager de balans en hoe zwaarder het racket zal zijn. | Afbeelding: adidas.

Bovendien bevat het ook het Weight & Balance systeem in het hart om de balans en het gewicht van het racket tot 12 gram aan te passen.

Adidas Cross IT Light Pro EDT 2024

Adidas Cross IT Light Pro EDT 2024
AANBIEDING: €359,95
RRP: €360,00

  • Vorm: Rond
  • Spel: Controle
  • Gewicht: 350-360

Adidas Cross IT Light Pro EDT 2024

Het nieuwe racket van Martita Ortega is ideaal voor padelspelers die op zoek zijn naar een licht wapen om de belangrijkste slagen te beheersen om de wedstrijd te controleren. Het is ontworpen met een ronde vorm, middel-laag balanspunt en een zachte aanraking die zorgt voor een uitstekende baloutput.

Het is een van de meest opvallende adidas rackets vanwege de heldere cyaanblauwe tint. Het heeft 24K koolstofvezel op de bladen en het EVA Soft Energy rubber in de kern zorgt voor de benodigde snelheid bij de slagen om de tegenstanders aan de achterkant van het veld te houden.

De nieuwe ELEVEN 13 gatenindeling zorgt ervoor dat het centrale deel van het racket stijver en krachtiger wordt. | Afbeelding: adidas.

Het bevat ook 3D-ruwheid op het oppervlak, Structurele Versterking om beter bestand te zijn tegen slagen tegen het net en het oppervlak, evenals het Dynamic Air Flow systeem dat over het racket is verdeeld om meer kracht te genereren bij de slagen, vooral bij de snelle trays en viboras die kenmerkend zijn voor ‘La Doctora’.

Adidas Adipower Control Multiweight Pro EDT 2024

Adidas Adipower Control Multiweight Pro EDT 2024
AANBIEDING: €446,24
RRP: €450,00

  • Vorm: Rond
  • Spel: Controle
  • Gewicht: 360-375

Adidas Adipower Control Multiweight Pro EDT 2024

Het exclusieve racket van Álex Ruiz bevat de nieuwste technologieën van adidas om een spectaculair prestatievermogen te leveren op de 20×10. Het heeft een ronde vorm, middelbalans en een harde aanraking om zowel de verdedigende als aanvallende facetten te verbeteren.

De Power Embossed Ridge en de Dual Exoskeleton langs het racket zorgen voor een ongeëvenaarde kracht om de punten bij het net te bepalen. Bovendien wordt de grote stijfheid bepaald door de 18K koolstof op de bladen en het EVA High Memory rubber, waardoor het slagoppervlak terugkeert naar zijn positie wanneer de bal wordt losgelaten.

Alle nieuwe adidas Pro EDT racketmodellen komen met de handtekeningen van de spelers op de bladen. | Afbeelding: adidas.

Dit model heeft ook 3D-ruwheid voor het spelen van gesneden ballen, evenals het Weight & Balance systeem zowel aan de zijkant als aan de bovenkant van het frame om het gewicht en de balans aan te passen.