Arturo Coello, officieel profiel

Officiële biografie van Arturo Coello Manso, de carrière en palmares van de speler uit Valladolid, een van de grote beloften van wereldpadel

Arturo Coello Manso, ook bekend als ” King Arthur ” of als ” Arturito “, is een professionele Spaanse racketser, die momenteel de 4e plaats inneemt op de ranglijst van de World Padel Tour, momenteel samen met zijn partner, de Argentijn Agustín Tapia. op één na beste padelkoppel ter wereld.

Arturo Coello

Op het circuit is Arturo Coello een figuur met een snelle groei geweest. Zijn spel kenmerkt zich door kracht en druk. Hij heeft het vermogen om meters te verslinden met zijn krachtige pas, en hij is ook altijd op zoek naar de aanval zonder zich druk te maken over het opofferen van de verdediging voor het voordeel op het veld. Voordat hij slaagde met Fernando Belasteguín, deelde hij de baan met andere grote professionele spelers zoals Miguel Lamperti en Javi Ruiz.

Naam

Arturo Coello Manso

Bijnaam

King Arthur

Geboortedatum

8 maart 2002

Geboorteplaats

Mojados, Valladolid

Hoogte

1.90cm

Huidig koppel WPT 2023:

Augustín Tapia

Positie

Rechts

In 2022 explodeerde hij als professionele speler wereldwijd en werd hij de jongste speler in de geschiedenis die een WPT toernooi won. Vandaag gaan we het traject van de Valladolid speler analyseren, een van de grote beloften van de Spaanse padel.

Biografie van Arturo Coello

Arturo Coello werd geboren in de stad Mojados in Valladolid, op 8 maart 2002.

Al op zeer jonge leeftijd begon hij op te vallen in de lagere categorieën, wat de mogelijkheid van een lange sportcarrière in het vooruitzicht stelde. Zijn liefde voor padel begon toen hij klein was, en zijn prestaties waren uitzonderlijk in zijn jeugdfase.

César Abad, Arturo Coello en Pablo Cardona in het Spaanse Junior Padelkampioenschap
César Abad, Arturo Coello en Pablo Cardona in het Spaanse Junior Padelkampioenschap

Zijn debuut op het officiële circuit vond plaats in 2019, toen hij nog maar 17 jaar oud was. In die tijd waren enkele van zijn partners namen als Pincho Fernández, Fran Ramírez of Guga Vázquez. Het was meer dankzij hun verbintenis met Iván Ramírez dat ze erin slaagden om de aandacht te trekken als een angstaanjagend koppel aan de finaletafels van dat seizoen. Zijn aanwezigheid in de ronde van 16 bij tal van gelegenheden bleef niet onopgemerkt door het publiek of door sportexperts, dankzij zijn impuls en aanwezigheid op de baan.

Dankzij deze meteorische inval wordt hij door Miguel Lamperti opgeroepen voor het begin van het volgende seizoen. Samen met de Argentijnse legende begint zijn succes in de wereld van padel. Daarna was het zijn combinatie met Javi Ruiz die hen tot een van de veelbelovende koppels zou plaatsen. Echter, datzelfde seizoen, als gevolg van een blessure aan de Spaanse backhand, speelde Coello uiteindelijk twee toernooien met Álex Arroyo voordat hij zijn volgende partner aankondigde.

In het seizoen 2021, tijdens de drastische wisseling van koppels die het professionele circuit doormaakte, was het Fernando Belasteguín, de beste speler in de geschiedenis, die op het juiste moment besloot te wedden op een jonge Coello, aangezien hij in de jonge man een potentieel zag dat zou hen beiden kunnen helpen om het meeste uit hun spel te halen en zo hun traject te blijven verbeteren. Zo ging de man uit Valladolid samen met de best mogelijke mentor op pad en dankzij dat bleef Bela ook figuren toevoegen aan zijn toch al mythische carrière.

Arturo Coello y Fernando Belasteguín
Arturo Coello en Fernando Belasteguín

De voortgang van het paar was goed, omdat het Coello in staat stelde zijn specifieke stijl, altijd gebaseerd op het schot, vanwege het gemak van zijn grote lengte, te veranderen in een combinatie van steeds gevarieerdere slagen, met deze duidelijke progressie wanneer Arturito He wordt geroepen om het Spaanse team te vertegenwoordigen tijdens het WK dat hij uiteindelijk zou winnen en wereldkampioen wordt op slechts 19 jarige leeftijd.

Arturo Coello durante el Campeonato Mundial de Pádel 2021
Arturo Coello tijdens het Padel Wereldkampioenschap 2021

Ze wonnen hun eerste World Padel Tour toernooi in Miami, waarmee Coello de jongste speler in de geschiedenis werd die dit deed. Een mijlpaal die ze in Madrid en Amsterdam zouden herhalen. Net zoals ze erin slaagden gekroond te worden in het Premier Padel Monterrey toernooi, waarmee ze een geweldig seizoen afsloten.

Voor het volgende seizoen zou de combinatie arriveren met zijn partner Agustín Tapia. Het koppel gevormd door twee jonge talenten die vastbesloten zijn om de sport te veroveren, heeft hen naar een nieuw niveau getild. In 2023 hebben ze al vijf World Padel Tour toernooien gewonnen, die werden gespeeld in Abu Dhabi, Argentinië, Chili, Paraguay en Spanje, wat een solide start geeft aan wat de legende van dit jonge stel zou kunnen worden.

Agustín Tapia en Arturo Coello
Agustín Tapia en Arturo Coello

Head en Arturo Coello

Sinds het begin van Arturo Coello is hij altijd verbonden geweest met het merk Head Padel, het gerenommeerde merk dat een van de grote beloften ondersteunt die de afgelopen jaren tot de beste spelers ter wereld behoren.

De Head Delta Pro is een klassieker van het merk, de combinatie van materialen in de constructie maakt het een redelijk reactief racket, dat dankzij de combinatie van zijn technologieën erin slaagt om draaien te voorkomen, waardoor de bal meer spin krijgt. Het is absoluut een krachtig racket dat snelheid aan de bal geeft, maar zonder overdreven hard te zijn, ideaal voor spelers die spelen voor het schot.

Head Graphene Delta Pro

Head Graphene Delta Pro

AANBIEDING: € 222,51
Adviesprijs: € 319,95

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Stroom
  • Gewicht: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Arturo gebruikt ook Head Padel schoenen, de Head Motion Pro hebben er een met een visgraatzool in verschillende richtingen waardoor je jezelf ten alle tijden een betere grip kunt geven.

Padelschoenen Head Motion Pro

Padelschoenen Head Motion Pro

AANBIEDING: € 127,51
Adviesprijs: € 160

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: lichtheid
  • Zolen: Nieuwe Padel

Padelschoenen Head Motion Pro

Palmares en triomfen van Arturo Coello

King Arthur heeft ongelooflijke cijfers die de laatste tijd zijn gegroeid, waardoor hij belangrijke titels heeft gewonnen in zowel de World Padel Tour als Premier Padel toernooien.

Palmares Wereld Padel Tour

Datum Toernooi Stel
30-04-2023 Circus Brussel Padel Open 2023 Agustín Tapia
16-04-2023 Victoria Beers Granada Open 2023 Agustín Tapia
26-03-2023 Paraguay Padel Open 2023 Agustín Tapia
19-03-2023 BTG Pactual Chili Padel Open 2023 Agustín Tapia
03/12/2023 La Rioja Open 2023 Agustín Tapia
26-02-2023 Modon Abu Dhabi Master 2023 Agustín Tapia
10/02/2022 Amsterdam Open 2022 Fernando Belasteguin
25-09-2022 Estrella Damm Gemeenschap van Madrid Master 2022 Fernando Belasteguin
26-02-2022 Blockchain.Com Miami Padel Open 2022 Fernando Belasteguin

Palmares Premier Padel

Datum Toernooi Stel
12/04/2022 Monterrey Premier Padel Major 2022 Fernando Belasteguin

Beste punten van Arturo Coello

Om dit artikel af te ronden, laten we een video achter met de beste punten van Arturo Coello in de World Padel Tour.