Delfi Brea: officieel padelspelerprofiel

We bespreken de carrière van de Argentijnse speelster Delfi Brea, de nummer één op de wereldranglijst vanwege haar opoffering, doorzettingsvermogen en besluitvaardigheid op de 20×10 wanneer de sleutelmomenten van de beslissende wedstrijden aanbreken.

Delfina Brea, beter bekend als “Delfi”, is een professionele padelspeelster die momenteel de vijfde positie in de Premier Padel ranking inneemt na een van de revelaties te zijn geweest in de vrouwencircuit van de World Padel Tour in de laatste seizoenen.

Ze is een van de meest getalenteerde spelers van het Argentijnse padel, bestemd om wereld nummer één te worden in de komende jaren ondanks haar jeugd. Sinds 2023 vormt ze samen met Bea González het duo bekend als “Las Superpibas”, een van de meest geliefde door het publiek vanwege hun krachtige slagen en jeugdigheid.

Gegevens van Delfi Brea

Delfi Brea is een drive-speler die opvalt door haar agressiviteit dicht bij het net en het vermogen om een groot volume aan spel te genereren. Haar vipers en diepe volleys zijn haar belangrijkste wapen om winners te scoren op het 20×10 veld, wat een meer offensieve rol vertegenwoordigt dan die normaal geassocieerd wordt met de speler die gewoonlijk aan de rechterkant van het paar speelt.

Afgelopen seizoen heeft ze acht titels gewonnen samen met Bea González, waarmee ze zich op de tweede positie in de ranking van paren van de World Padel Tour plaatste. Dit seizoen zal ze blijven concurreren met de vrouw uit Malaga om het verschil te verkleinen met Ariana Sánchez en Paula Josemaría, het duo dat de wereldwijde vrouwelijke padel domineert.

Naam en bijnaam

Delfina Brea Senesi, “Delfi”.

Geboortedatum en -plaats

5 december 1999 (24 jaar). Buenos Aires (Argentinië).

Lengte

170 cm

Huidige partner Premier Padel 2024

Bea González.

Positie

Drive.

Bij Zona de Pádel bespreken we de carrière van Delfi Brea, een van de meest solide spelers in het vrouwencircuit die het publiek al heeft veroverd met de passie die ze uitstraalt op het 20×10 veld in de meest veeleisende wedstrijden.

Biografie van Delfi Brea

Van jongs af aan beoefende de speler uit Buenos Aires sporten zoals voetbal, basketbal of handbal totdat ze begon uit te blinken met een racket in de hand in de juniorcategorieën van het Argentijnse tennis. Ze concurreerde op een semi-professioneel niveau tot ze 12 jaar oud was, toen ze besloot te wisselen naar het 20×10 veld vanwege de fysieke verschillen met haar rivalen.

Haar vader Nito Brea, een van de meest erkende spelers in die tijd in Argentinië, was cruciaal in deze beslissing door het runnen van een padelclub in Buenos Aires, waar Delfi Brea dagelijks begon te trainen.

Delfi Brea en Aranza Osoro begonnen samen te concurreren onder de hoede van Nito Brea. | Afbeelding: Padel World Press.

Na uit te blinken in talrijke toernooien samen met Aranza Osoro, kreeg ze een sponsoring die haar in staat stelde naar Spanje te reizen in 2015, toen ze slechts 15 jaar oud was. Haar tijd in het mediterrane land was cruciaal om te beginnen overwegen dat ze van padel kon leven, zoals ze erkende: “Ik vond het geweldig, dit was een andere planeet, ander padel, andere banen, een andere erkenning van de sport…”

Twee jaar later, op 17-jarige leeftijd, verhuisde ze naar Spanje en liet haar familie achter om haar droom te realiseren. Tijdens het eerste seizoen begon ze zich aan te passen aan het elitenniveau van de World Padel Tour samen met Sara Pujals, en in 2018 vertrouwde de ervaren Ana Catarina Nogueira haar om te beginnen bewijzen wat ze kon ondanks haar jeugd.

Samen met de Portugese begon Delfi zich te vestigen als een belangrijk speelproject door het Valladolid Challenger te winnen. Haar opvallende rol trok de aandacht van de spelers aan de top van de ranglijst, aangezien ze de nummer 20 van de World Padel Tour bereikte op haar 18e.

Toen kreeg ze een oproep van Mapi Sánchez Alayeto, die op dat moment de nummer één van de ranglijst deelde met haar zus Majo. De speler uit Buenos Aires ontving een master in padel die een half seizoen duurde totdat Majo herstelde van een ernstige blessure.

Majo Sánchez Alayeto merkte het potentieel van de jonge speelster in 2019. | Afbeelding: World Padel Tour.

Vervolgens begon Delfi wat de eerste van haar twee periodes met Bea González zou zijn, een vorming van een zeer jong paar dat indruk maakte met hun offensieve potentieel. Ze hadden eerder samen geconcurreerd en het Spaanse kampioenschap onder 23 gewonnen, maar nooit eerder in de World Padel Tour. Samen wonnen ze twee Challenger-titels in Parijs en San Javier en slaagden erin de halve finales van de Master Final te bereiken voordat ze hun wegen scheidden.

In 2020 sloot de drive-speelster opnieuw krachten met Ana Catarina Nogueira, maar hun tweede periode samen was niet zo vruchtbaar als degene die haar in de elite lanceerde. Ze slaagden er niet in om goed samen te werken en Delfi leed aan grote psychologische uitputting door zichzelf zeer hoge doelen te stellen, wat leidde tot het vroegtijdig beëindigen van het project door beiden.

Toen verscheen Tamara Icardo op het pad van de Argentijnse. De speler uit Valencia en zij vormden een zeer taai team dat de beste paren in de ranglijst verraste met hun durf en kracht. Samen schitterden ze in de post-pandemische fase en toonden goed wat ze konden door twee World Padel Tour-titels in Valencia en Santander te winnen.

Echter, de successen van 2021 werden niet herhaald in 2022, aangezien het Spaans-Argentijnse paar van de derde positie in de ranglijst naar de negende ging. De inconsistentie op het 20×10 veld van beiden en een gecompliceerde polsblessure van Tamara Icardo zorgden ervoor dat de resultaten niet naar verwachting waren, wat beide speelsters ertoe leidde om van richting te veranderen door zelfs niet te kwalificeren voor de Master Final.

Na een jaar vol twijfels en onzekerheden en een begin van 2023 waarin ze niet duidelijk werd samen met Sofia Araújo, keerde Delfi terug naar waar ze ooit gelukkig was door zich te herenigen met Bea González. Hun durf, agressiviteit en kracht op de banen leidde hen tot het beste seizoen van hun carrières, door acht titels te winnen (twee van Premier Padel en zes van World Padel Tour) die hen definitief vestigden als twee van de beste spelers ter wereld.

Delfi (23 jaar) en Bea González (22) vormen het jongste paar binnen de top 8 van Premier Padel. | Afbeelding: Premier Padel.

Momenteel bezetten ze de tweede positie in de ranglijst en zullen ze proberen de troon te ontnemen van Ariana Sánchez en Paula Josemaría, die ze al in twee finales het vorige seizoen versloegen.

Beste punten van Delfi Brea

De speler uit Buenos Aires kenmerkt zich door een speelstijl gebaseerd op het uitvoeren van snelle overgangen van verdediging naar aanval om het punt dicht bij het net te definiëren. Ze aarzelt niet wanneer de kans zich voordoet om een winnend schot te spelen op de sleutelmomenten van de wedstrijd, vandaar haar grote vooruitgang in de laatste seizoenen.

Buiten haar defensieve facet, is Delfi Brea dodelijk wanneer ze een comfortabele bal krijgt om haar kenmerkende vipers aan het einde van de baan uit te voeren of het volleygebaar op het laatste moment te veranderen om het punt te winnen door haar tegenstanders te verrassen.

Bullpadel, officiële sponsor van Delfi Brea

De carrière van de Argentijnse speelster is vanaf het begin verbonden geweest met Bullpadel, het merk dat in haar geloofde toen ze begon op te vallen in haar eerste toernooien als tiener.

Net als andere wereldklasse spelers zoals Juan Tello, Martín Di Nenno of haar eigen partner Bea González, concurrenteert ze met de Vertex racketlijn, die opvalt door zijn reactievermogen en controle om de beste prestaties op het 20×10 veld te bieden.

Dit is het nieuwe racket van Delfi Brea voor 2024:

Bullpadel Vertex 04 Woman 2024
AANBIEDING: 229,95 €
RRP: 230,00 €

  • Vorm: Diamant
  • Speltype: Kracht
  • Gewicht: 350-360 gram

Bullpadel Vertex 04 Woman 2024

De nieuwe Vertex 04 Woman van Delfi Brea is een racket ontworpen voor aanvallende speelsters die het punt willen definiëren wanneer de bal van bovenaf komt. Het heeft een diamantvorm en de sweet spot en balans zijn geplaatst in het midden-hoog gedeelte van het racket, wat aanzienlijk de smash bevordert.

Het komt met een semi-zacht gevoel dankzij de Multi-Eva kern, die zeer goede sensaties biedt zowel op langzame ballen als op die met hogere snelheid. Het is samengesteld uit glasvezel en een koolstofversterking in de buis voor meer duurzaamheid. Bovendien ligt het gewicht tussen 350 en 360 gram en beschikt het over de Vibradrive-technologie om trillingen bij het slaan te verminderen, wat een extra comfort aan het spel toevoegt.

Palmares van Delfi Brea

Ondanks haar jeugd, weet de Argentijnse speelster al wat het is om titels regelmatig te winnen op de beste podia van de wereldwijde padel, hoewel ze nog steeds de missie heeft om internationale trofeeën te winnen met het nationale vrouwenteam van Argentinië.

Haar eerste overwinning behaalde ze in 2018 met Ana Catarina Nogueira, terwijl haar meest succesvolle seizoen het laatste was met Bea González, waarin ze acht keer metaal raakten om zich te vestigen op de tweede positie van de wereldranglijst.

Dit zijn de prestaties van Delfi Brea sinds haar debuut in professioneel padel:

Datum Toernooi Partner / Team
2023 Milano P1 – Premier Padel Bea González
2023 Madrid P1 – Premier Padel Bea González
2023 Barcelona Padel Master – World Padel Tour Bea González
2023 Mexico Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Areco Malmö Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Finland Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Valladolid Master – World Padel Tour Bea González
2023 Deense Padel Open – World Padel Tour Bea González
2021 Santander Open – World Padel Tour Tamara Icardo
2021 Valencia Open – World Padel Tour Tamara Icardo
2019 Parijs Challenger – World Padel Tour Bea González
2019 San Javier Challenger – World Padel Tour Bea González
2018 Valladolid Challenger – World Padel Tour Ana Catarina Nogueira