Juan Tello, officieel profiel

We bespreken de geschiedenis, carrière en prestaties van Juan Tello, een van de bekendste figuren in de wereld van padel

Juan Tello, beter bekend als “De Kat“, is een Argentijnse professionele padelspeler die momenteel de 11e plaats inneemt in de ranking van de World Padel Tour. Samen met zijn partner, de Spanjaard Alejandro Ruiz, vormen ze het 5e padelduo in de wereld.

Gegevens van Juan Tello

Op het veld staat “Gato Tello” bekend om zijn snelle reflexen en zijn vermogen om kracht te genereren uit kleine maar nauwkeurige slagen. Regelmatig gebruikt hij deze vaardigheden om krachtige slagen uit te voeren die zijn tegenstanders vaak verrassen, waardoor hij een plaats verdient tussen de meest opvallende padelspelers op het huidige toneel.

Gedurende zijn carrière was zijn historische duo met zijn landgenoot Fede Chingotto bekend, terwijl hij ook het veld heeft gedeeld met andere grote professionele figuren zoals Paquito Navarro en Alex Ruiz.

Naam

Juan Tello

Bijnaam

De Kat

Geboortedatum

1 februari 1995

Geboorteplaats

Córdoba, Argentinië

Lengte

1,85 cm

Huidige WPT-partner 2023:

Alejandro Ruiz

Positie

Achterhand

In 2015 debuteerde hij als professionele speler in de WPT met Fede Chingotto, met wie ze door verschillende verschijningen in de finaletafels van verschillende toernooien begonnen deel uit te maken van de bekendste paren in het circuit.

Vandaag gaan we de carrière van de speler uit Córdoba, een van de meest relevante en bekende figuren in de sport, analyseren.

Biografie van Juan Tello

Juan Tello werd geboren in de stad Cruz del Eje, Córdoba, in Argentinië, op 1 februari 1995.

Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in sport, en hij begon zijn ontwikkeling in verschillende jeugdcategorieën in Argentinië. Na de U18 categorieën te hebben overtroffen als een van de besten van zijn geboorteland, begon zijn pad naast Fede Chingotto.

De dubbel begon op te vallen in de World Padel Tour in 2016. Dat jaar, met slechts 21 en 19 jaar respectievelijk, slaagden ze erin om te verschijnen in het hoofdschema van de Alicante Open en in de open van Monte Carlo, later werden ze een bekend paar als jonge beloftes in het WPT circuit na in 2017 zich te kwalificeren voor de achtste finales in de Alicante Open, waar ze werden uitgeschakeld door Paquito Navarro en Sanyo Gutierrez.

Juan Tello en Fede Chingotto
Juan Tello en Fede Chingotto.

Na hun historische verschijning werden ze steeds vaker gemeenschappelijke namen in de eindtabel van toernooien. In 2017, toen ze deelnamen aan de Valladolid Open, bereikten ze voor het eerst de halve finales, een prestatie die ze datzelfde jaar zouden herhalen in de Alicante Open.

In het jaar 2020 winnen ze hun eerste toernooi, in de Open de las Rozas, nadat de finale die ze zouden spelen tegen Paquito Navarro en Pablo Lima niet plaatsvond, omdat Lima zich vanwege een blessure moest terugtrekken uit de finale, waardoor Tello en Chingotto hun eerste titel van de World Padel Tour ontvingen.

Tello en Chingotto na hun eerste toernooi te winnen
Tello en Chingotto na hun eerste toernooi te winnen

Na een duo van 7 jaar, dat een van de meest geliefde en bekende paren van het circuit werd, besluiten de “Kat” en de “Muis” in 2022 een einde te maken aan hun carrière als partners, op zoek naar afzonderlijke nieuwe wegen.

In deze korte periode voegt Tello zich bij Paquito Navarro. Samen met de Andalusische, die onlangs zijn doorgang met Martin Di Nenno had beëindigd, verwerft hij zijn tweede professionele toernooi, door te winnen in de Mexico Open van dat jaar.

Paquito Navarro en Juan Tello
Paquito Navarro en Juan Tello

Echter, na een korte periode, slaagt het paar er helaas niet in de verwachte resultaten te zien, zodat ze na een zeer kort avontuur besluiten hun wegen te scheiden en Navarro zo in staat te stellen om terug te keren naar zijn natuurlijke positie van reverse voor het nieuwe seizoen.

Zo begint een nieuw avontuur met de Malagueño Alex Ruiz, een paar dat meer dan consistent is, biedt hem tegelijkertijd de nodige zekerheid om meer snelheid aan zijn spel te kunnen toevoegen, en laat hem nieuwe posities op het veld verkennen, iets dat hem heeft toegestaan zijn techniek te vernieuwen.

Het paar heeft zeer positieve resultaten behaald in hun eerste toernooien, waar ze met behoorlijke regelmaat in de finale zijn gekomen, waardoor er aan gedacht kan worden dat ze in de toekomst meer dan een titel op weg kunnen winnen.

Alex Ruiz en Juan Tello
Alex Ruiz en Juan Tello

Beste punten van Juan Tello

Met een winnende en charismatische houding is de speler uit Córdoba overgegaan van een jonge belofte naar een van de spelers met de meeste aanwezigheid op de professionele tour. Daarom willen we deze video delen waarin je de beste punten van Juan Tello in de World Padel Tour kunt zien.

Bullpadel sponsort Juan Tello

Vanaf het begin is “El Gato” een van de duidelijke keuzes geweest van het merk Bullpadel, een van de historische sportmerken die verschillende van de beste spelers van het circuit uitrusten en schoeien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bijna een decennium geleden is dat de reis van Bullpadel met Juan Tello begon, een van de meest bekende spelers in de wereld van de padel.

Bullpadel Vertex 04 2024

Bullpadel Vertex 04 2024
AANBIEDING: 299,95 €
ADVIESPRIJS: 300,00 €

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Kracht
  • Gewicht: 360-375

Bullpadel Vertex 04 2024

Het officiële racket van Juan Tello, wordt vernieuwd voor het nieuwe seizoen, deze nieuwe versie van het klassieke Bullpadel model wint aan slagkracht dankzij zijn nieuwe diamantvorm en hoge balans, terwijl het tegelijkertijd de trillingen met 38% vermindert in vergelijking met zijn voorganger.

De Vertex 04, gebouwd van koolstof en versterkt met nerve kanalen, biedt een grotere stijfheid, heeft een geweldige baluitgang, en dankzij de spin afwerking van de bladen kan er met meer effect gespeeld worden. Het bevat ook het custom weight systeem waarmee je gewicht aan het frame of aan de grip kunt toevoegen en heeft de Air React Channel technologie die het handzamer maakt, met geweldige sensaties dankzij het EVA rubber in verschillende dichtheden.

Bullpadel Vertex Vibram 23I Antraciet Padelschoenen

Zapatillas Bullpadel Vertex Vibram 23I Naranja
AANBIEDING: 169,95 €
ADVIESPRIJS: 170 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: Lichtgewicht
  • Zool: New Padel

Bullpadel Vertex Vibram 23I Antraciet padelschoenen

De Bullpadel Hack Vibram 23I oranje schoenen zijn ontworpen met een zool die studs en spiraal combineert, wat maximale stabiliteit op de baan biedt, met een stabilisator in het middenzoolgebied om verdraaiing van de voet tijdens het spelen te voorkomen.

Ze hebben ook een tong met micro perforaties die de zweetventilatie tijdens het spelen mogelijk maakt en een externe vin op de zool die het een grotere duurzaamheid en stabiliteit geeft, zodat je lange sessies kunt spelen zonder je zorgen te maken over slijtage.

Palmares en overwinningen van Juan Tello

De speler uit Córdoba is een van de meest prominente spelers op het circuit die verschillende overwinningen heeft behaald in zijn lange carrière, en is zonder twijfel een favoriet van fans en zal zeker nog lange tijd aan de top van de sport blijven.

Palmares World Padel Tour

Datum Toernooi Partner
22-11-2020 Cupra Las Rozas Open 2020 Fede Chingotto
27-11-2022 Telcel Huawei Mexico Open 2022 Paquito Navarro