Nieuw Nox AT10 Genius 18K 2023-racket: baantest

Ontdek de magie in je handen met het nieuwe Nox padelracket van Agustín Tapia, ontworpen om de baan te domineren

Vandaag willen we alle details van de nieuwe padel racket van Agustín Tapia analyseren: de Nox AT10 Genius 18k, een van de best verkochte Nox Padel padel rackets vanwege zijn geweldige prestaties op de baan.

Padel racket review Nox AT10 Genius 18K

Voordat we naar zijn gedrag op het circuit kijken, gaan we een korte samenvatting maken van de belangrijkste kenmerken en technologieën die de AT10 tot een van de beste modellen van het seizoen maken.

U kunt onze mening in detail zien, samen met de baantest, in onze video analyse van de Nox AT10 Genius 18K.

Analyse van de Nox AT10 Genius 18K 2023

De Nox AT10 Genius 18K is een van de meest complete en uitgebalanceerde rackets op de markt, niet voor niets is het racket van Agustín Tapia momenteel nummer 2 van de wereld.

Wat de samenstelling betreft, vinden we dat het belangrijkste kenmerk is dat het koolstof in het frame bevat voor meer duurzaamheid en dat er een 18k koolstofweefsel is gebruikt voor de vliegtuigen, wat zich vertaalt in een grotere stijfheid van het blad.

Voor de kern is eva HR3 rubber met gemiddelde dichtheid gebruikt. Dit type rubber zorgt voor een middelmatige aanraking, is behoorlijk reactief en bereikt de perfecte combinatie tussen balvermogen, controle en kracht.

NOX AT10 heeft plannen in 18K
NOX AT10 heeft plannen in 18K

Het heeft schuurpapierachtige ruwheid met kiezelzand met een laag gramgewicht. Dit is een efficiëntere vorm van opruwen dan reliëfafwerking. Dit type afwerking is echter onderhevig aan meer slijtage en heeft na verloop van tijd de neiging te verdwijnen.

Het is een veelzijdig racket gericht op spelers van gevorderd of gemiddeld niveau die vooruitgang willen boeken. De druppelvorm geeft het een medium balans, dus de sweet spot ligt breed in het centrale gebied.

Door zijn samenstelling en materialen lijkt het een medium touch padel racket, dus het biedt zeer goede sensaties bij het slaan. Het bevat ook een AVS antivibratiesysteem, aan de zijkanten voor een soepelere slag.

Het heeft dynamische composietstructuurtechnologie die het risico op breuk minimaliseert door het verschil in hardheid tussen de materialen en het veiligheidstouw is vervangbaar dankzij het gebruik van smartstrap technologie.

Nox AT10 Genius 18K 2023

Nox AT10 Genius 18K 2023

AANBIEDING: € 319,96
Adviesprijs: € 325,00

  • Vorm: Druppel
  • Spel: Multifunctioneel
  • Gewicht: 365-375

Nox AT10 Genius 18K 2023

Voordelen en sensaties

  • Het is een zeer handelbaar en wendbaar racket, door zijn gewicht en materialen zeer comfortabel om langdurig op te spelen.
  • Het heeft een brede ‘sweet spot’ wat een voordeel biedt als het gaat om het slaan van lobs en volleys, maar ook om fouten te vermijden met de meest excentrische ballen.
  • Het is een medium touch racket, met een zeer goede balopbrengst voor langzame ballen of verdedigen in de buurt van het net.
  • Het is een veelzijdig racket dat zich leent voor ervaren en mid level spelers die op zoek zijn naar een model om dicht bij het net te verdedigen, maar tegelijkertijd dienen om te reageren vanaf de achterkant van de baan.

De grote voordelen van het nieuwe Nox racket zijn dat het een veelzijdig model is, het is een racket waarmee de speler kan groeien, aangezien het zeer beheersbaar is door een balans te bieden tussen kracht en controle die zeer goed reageert, zowel op het net als op de achtergrond van de baan en leent zich als een ideaal model voor ervaren en halfgevorderde spelers die vooruitgang willen boeken.

Het Spaanse merk dat grote sterren als Miguel Lamperti samenbrengt, kiest dit seizoen voor nieuwe materialen, technologieën en klassieke ontwerpen. Dankzij de antivibratietechnologieën in het frame en de carbonconstructie zijn we van mening dat de AT10 Genius 18K een van de meest complete rackets van het seizoen is.

NOX AT10 GENIUS 18K heeft AVS-systeem en ruwe afwerking
NOX AT10 GENIUS 18K heeft een AVS systeem en een ruwe afwerking

Het is een model dat zeer goede prestaties levert en het dankzij zijn lichtheid mogelijk maakt om lange spellen te vergemakkelijken, en dankzij zijn ruwheid maakt het het mogelijk om slagen met spin en een nauwkeurige reactie op schoten buiten het midden te verbeteren.

Nadelen van de Nox AT10 Genius 18K

Om af te sluiten, en als iets dat we hebben gemist, is dat aangezien het niet zo sterk is als zijn zus in 12K, we kunnen opmerken dat het dankzij zijn constructie in de veilingen is dat het de bal veel kan absorberen, dus voor de veiling is het is nodig om meer het schot te begeleiden om een goede start te hebben.

Het is echter niet iets dat we als essentieel beschouwen, want voor spelers die hun kracht vanaf de onderkant van het veld willen beheersen, compenseert het precies hetzelfde dankzij de geweldige controle die het biedt vanwege de gemiddelde balans. Om deze reden is de nieuwe Nox AT10 Genius 18K in het algemeen een racket dat we erg leuk vonden en we classificeren het als een zeer uitgebalanceerd ontwerp dat een goede sweetspot en geweldige verdediging bij het net biedt.

Opinie en tests op schema

Na het testen van de AT10 18K in defensieve situaties, kunnen we zeggen dat het een zeer handelbaar en wendbaar racket is, zodat we het racket gemakkelijk kunnen verplaatsen om te reageren op de aanvallen van de tegenstander. De sweetspot is erg breed, dus hij biedt veel controle, zelfs bij het terugspelen van niet in het midden geplaatste ballen.

Vanaf de achterkant van de baan kunnen we de bal heel goed richten en strakke lobs schieten om onze rivalen weg te halen van het net. De baloutput is goed, het is waar dat hij niet zoveel vuurt als zijn 12k zusje en je moet de bal wat meer begeleiden, maar over het algemeen reageert hij goed tegen langzame ballen, dus we geven hem een opmerkelijke output.

NOX AT10 gebouwd in koolstof
NOX AT10 ingebouwd in carbon

Wat de aanval betreft, is onze indruk dat deze vrij reactief is en ons in staat stelt om agressief genoeg te zijn in het spel in de buurt van het net. Het gedraagt zich duidelijk niet als een diamanten padel racket, waarbij het gewicht op de punt zit en je meer kracht kunt zetten bij het slaan.

Meer dan kracht geven, wat de AT10 18k ons in staat stelt, is om onze schoten te versnellen, dus als het gaat om het spelen van trays of adders, komt de bal er met veel snelheid en diepte uit. Het enige nadeel dat we ontdekten, is dat hij bij schoten de bal soms te veel absorbeert, waardoor hij wat kracht verliest met wat volgens ons zijn verbeterpunt zou zijn.

Agustín Tapia en de Nox AT10 2023
Agustín Tapia en de Nox AT10 2023

Naar onze mening is het racket van Agustín Tapia veelzijdig en comfortabel, dus we raden het aan aan spelers die op zoek zijn naar een racket dat gemakkelijk te beheersen is om fouten te minimaliseren en goede prestaties te garanderen, vooral aan de onderkant van de baan maar ook in de buurt van de grid.

En hier is onze analyse van de AT10 18K 2023, naar onze mening een van de beste powerrackets op de markt.