Miguel Lamperti, officieel profiel

Ontdek de inspirerende carrière van het icoon en de levende legende van padel

Miguel Enrique Lamperti, ook wel bekend als ” Miguelito ” of als ” Carisma Lamperti “, is een Argentijnse professionele racketspeler, momenteel 26e gerangschikt in de World Padel Tour ranglijst, die momenteel concurreert met zijn partner, de jonge Spaanse Jaime Muñoz Enrile.

Miguel Lamperti

Op het circuit wordt Miguel Lamperti altijd gekarakteriseerd als een van de meest charismatische figuren in de sport. Zijn spel wordt gekenmerkt door kracht en zijn spectaculaire schot. Hij is altijd een van de meest geliefde spelers geweest bij het publiek vanwege zijn passie en toewijding, bekend als een zeer nabije publieke figuur en een speler die zijn capaciteit vergroot op de belangrijkste momenten van de wedstrijden. Sinds het begin in Argentinië deelde het de baan met Matías Diaz, en tijdens zijn lange carrière waren zijn duo’s bekend samen met Maxi Gabriel en meer recentelijk Arturo Coello.

Naam

Miguel Enrique Lamperti

Bijnaam

Charisma Lamperti

Geboortedatum

11 november 1978

Geboorteplaats

Bahía Blanca, Argentina

Hoogte

1,80 cm

Huidig koppel WPT 2023:

Jaime Muñoz Enrile

Positie

Achteruit

In 2023 handhaaft hij zijn ambitie en passie die hem gedurende zijn hele carrière hebben gekenmerkt, in zijn meer dan 20 jaar padel heeft hij een plaats veroverd als een van de meest herkenbare figuren in de sport, niet alleen vanwege zijn charisma en toewijding maar ook voor het grote arsenaal aan middelen (volleys, forehands, muurtrappen) die hem tot een van de meest complete spelers in de geschiedenis maken. Vandaag gaan we de carrière analyseren van de speler uit Bahía Blanca, een van de grote padellegendes.

Biografie van Miguel Lamperti

Miguel Lamperti werd op 11 november 1978 geboren in de stad Bahía Blanca in Argentinië.

De vitale evolutie van Lamperti is nauw verbonden met die van padel zelf. Hij begon de bal te slaan toen hij amper 12 jaar oud was toen deze sport een echte boom in zijn land begon die nog heviger werd in de jaren 90. Zodra ze een padelbaan installeerden waar hij regelmatig basketbal speelde, begon hij een passie die vergezelde hem tot op de dag van vandaag. Het was moeilijk voor die jongen om zich voor te stellen dat hij slechts vier jaar later al in Buenos Aires zou zijn om deel te nemen aan professionele wedstrijden.

Het was in 1995 dat hij samen met Martín Matoso voor het eerst op het hoogste niveau meedeed. Vanaf dat moment begon Lamperti de vorige van de Professional Circuit toernooien in de provincie Buenos Aires te spelen samen met Juani Mieres, die hij kende van zijn podium in Nacional de Menores. Tegen de tijd dat hij toernooien begon te winnen, werd hij in 1999 de beste Argentijnse racketspeler.

lamperti01
Miguel Lamperti jong

Op basis van inspanning en toewijding smeedde Lamperti wat velen beschouwen als het beste schot op het circuit, terwijl hij extra uren besteedde aan het geven van padel en aan het werken in de Emilio Forcher bladfabriek, met deze inspanning slaagde hij erin zijn training te betalen en deel te nemen aan toernooien . . Ooit gevestigd als een van de beste spelers in Argentinië, verhuisde hij in 2003 naar Brazilië om een partner te vormen met Marcelo Pérez. Kort daarna, in 2005, tijdens een van zijn vele reizen van het ene land naar het andere, kreeg hij een spectaculair auto ongeluk waarbij hij zes gebroken ribben en een doorboorde long opliep.

Na hersteld te zijn van die vreselijke blessure en de dood van zijn moeder, was het in 2006 dat hij, als nummer één in Brazilië en Argentinië, net als veel andere Argentijnse landgenoten besloot zijn koffers te pakken voor het Spaanse professionele circuit.

Miguel Lamperti in het La Rioja-toernooi van 2006
Miguel Lamperti in het La Rioja toernooi van 2006

In de Padel Pro Tour vormde hij aanvankelijk een koppel met Matías Díaz met wie hij verschillende overwinningen behaalde en later vormde hij zijn beste historische moment in het World Padel Tour toernooi met Maxi Gabriel.

In de afgelopen jaren is “Miguelito” van partner veranderd, weddend op het momentum en de motivatie van de nieuwe generatie spelers, zoals Arturo Coello , met wie hij verschillende overwinningen en verrassingen behaalde in het seizoen 2021, maar ook met jongeren van formaat. van Miguel Yanguas en meer recentelijk Juan Cruz Belluati.

Miguel Lamperti en Maxi Gabriël
Miguel Lamperti en Maxi Gabriel

Op 44 jarige leeftijd kijkt de eeuwige glimlach van padel uit naar het seizoen 2023, terwijl hij in de stad Madrid woont en een van de meest mediaspelers ter wereld blijft , bekend om zijn uitgebreide aanwezigheid op sociale netwerken waar hij recenseert zijn traject en houdt zijn volgers uit alle delen van de wereld op de hoogte.

Lamperti met Bela
Lamperti met Bela

NOX en Miguel Lamperti

Gedurende de afgelopen 13 jaar heeft Lamperti een mythische relatie gesmeed met het merk NOX Padel, het gerenommeerde merk past en bewapent een van de grote legendes die een van de meest geliefde spelers in de sport is.

Nox en Miguel Lamperti
Nox en Miguel Lamperti

Bovendien is Lamperti’s obsessie met goed werk doorslaggevend geweest voor de evolutie van de Nox padelrackets, aangezien de Argentijn zijn eigen kennis en ervaring ten dienste heeft gesteld van de producten van het merk. In feite heeft de albiceleste speler zijn eigen Padel Nox, genaamd ML10, die elk jaar tal van verbeteringen bevat in aspecten die zo belangrijk zijn als slagkracht of controle.

NOX ML10 Pro Cup luxury Serie 2023

NOX ML10 Pro Cup luxury Serie 2023

AANBIEDING: € 319,95
Adviesprijs: € 320,00

  • Vorm: Cirkel
  • Spel: Controleur
  • Gewicht: 365-375

NOX ML10 Pro Cup luxury Serie 2023

Miguelito draagt ook NOX padelschoenen, de NOX ML 10 Hexa hebben een visgraatzool in verschillende richtingen waardoor je jezelf te allen tijde een betere grip kunt geven.

NOX ML10 Hexa Padelschoenen

NOX ML10 Hexa Padelschoenen

AANBIEDING: € 109,95
Adviesprijs: € 130

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: Comfort
  • Zolen: Nieuwe Padel

NOX ML10 Hexa Padelschoenen

Palmares en triomfen van Miguel Lamperti

Carisma Lamperti heeft tijdens zijn lange carrière verschillende cijfers geoogst, de man uit Bahia Blanca heeft in totaal 446 wedstrijden gespeeld op de World Padel Tour (WPT), met een saldo van 280 gewonnen en 166 verloren wedstrijden (meer dan 62% overwinningen) die het heeft hen in staat gesteld belangrijke titels te winnen in de World Padel Tour toernooien.

Palmares Wereld Padel Tour

Jaar Toernooi Stel
2012 Padel Pro Tour Valencia Maxi gabriel
2012 Padel Pro Tour Mendoza Maxi gabriel
2010 Padel Pro Tour Palma de Mallorca Matias Díaz
2010 Padel Pro Tour Mar de Plata Matias Díaz
2009 Padel Pro Tour La Coruña Matias Díaz
2009 Padel Pro Tour Granada Matias Díaz
2008 Padel Pro Tour Salamanca Matias Díaz

De beste punten van Miguel Lamperti

Om dit artikel af te sluiten, laten we een video achter van een van Miguel Lamperti’s beste jaren op de World Padel Tour.