Vergelijkende Adidas Metalbone 3.2 VS Metalbone Masters editie

We presenteren een vergelijking tussen de Adidas Metalbone 3.2 en Metalbone Master padelrackets: welke neemt de kroon op het speelveld?

Vandaag maken we een vergelijking van degenen die ze leuk vinden: we worden geconfronteerd met de nieuwe Metalbone Master 2023 met zijn meest vergelijkbare model, de Metalbone 3.2 van Ale Galán.

Met de start van de WPT MARBELLA arriveren de exclusieve modellen van de meest iconische Adidas padel rackets, zoals de modellen van Ale Galán en Marta Ortega, modellen die ze zullen hanteren in de 2023 editie van de Master.

Review van de Adidas Metalbone 2023 padelracket

Vandaag worden we geconfronteerd met de Metalbone Master editie en de Adidas Metalbone 3.2, 2 padel rackets gemaakt met dezelfde technologieën en materialen, maar die zich anders gedragen op de baan.

Als u alle details wilt weten, kunt u genieten van onze video waarin elk van de circuittests wordt gepresenteerd.

Analyse van de Adidas Metalbone

Op het eerste gezicht kunnen we zien hoe, te beginnen met het ontwerp, de 2 padel rackets heel verschillend zijn: de Metalbone 3.2 e Ale Galán combineert zijn klassieke zwarte kleur met rood en wittinten met een glanzende afwerking.

Aan de andere kant wordt de Metalbone Master geleverd met zijn eigen limited edition koffer en presenteert hij cosmetica om zich te onderscheiden in wit, met blauwe details, naast koolstof.

Het is een schep die met het blote oog verliefd wordt! En waarvan er beperkte modellen zijn omdat het een speciale editie is.

Adidas Metalbone 3.2 2023

Adidas Metalbone 3.2 2023

AANBIEDING: € 280,01
Adviesprijs: € 380,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Stroom
  • Gewicht: 360-375

Adidas Metalbone 3.2 2023

Kenmerken en overeenkomsten

Voordat we de baan opgaan, geven we een kort overzicht van de technologieën en functies die ze delen:

  • We definiëren beide modellen als aanvalsrackets, geschikt voor gevorderde spelers of spelers van hoog niveau.
  • Ze zijn ontworpen in een oversized diamantvorm en met het gewicht naar boven gericht.
  • U kunt het gewicht en de balans aanpassen dankzij het Weight and Balance systeem, een systeem van 6 schroeven geïntegreerd in het hartgebied.
  • Volgens de fabrikant is het geschatte gewicht 345 – 360 gram, hoewel dankzij de schroeven een variatie tot +12 gram kan worden bereikt.
  • De vlakken hebben een ruwe honingraatafwerking. Als we goed kijken, zien we dat het patroon op de Master iets kleiner is dan de 3.2, waardoor hij meer balcontact biedt en je wat meer spin kunt zetten.
  • Eva zachte rubberen kern, het zachtste rubber dat door Adidas wordt gebruikt en dat te herkennen is aan de zwarte dop.

De grote voordelen van de nieuwe Adidas modellen zitten in hun kracht. Zeer comfortabel om aan te vallen en te verdedigen. Het belangrijkste kenmerk is de bekende gewichtsaanpassing die, dankzij verwisselbare schroeven, kan worden aangepast aan de persoonlijke stijl van elke speler.

De koolstofconstructie en de ruwe laag maken ze tot medium touch padel rackets met een zeer goede baloutput, evenals de ruwheid in de vlakken maken het ideaal om spin aan onze slagen te kunnen toevoegen.

Verschillende designtinten in de kleuren van de Metalbone 3.2 en Master Edition
Verschillende designtinten in de kleuren van de Metalbone 3.2 en Master Edition

Het is een zeer dynamisch model dat een kortere reactietijd biedt en veel stabiliteit met het hart van de brug mogelijk maakt, en dankzij de zachte plug geeft het zeer goede sensaties bij elk schot dat de prestaties op het veld helpt verbeteren.

Adidas Metalbone Master 2023

Adidas Metalbone Master 2023

AANBIEDING: € 424,95
Adviesprijs: € 425,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Stroom
  • Gewicht: 360-375

Adidas Metalbone Master 2023

Verschillen tussen de Metalbone 3.2 en de Metalbone Master 2023

Nadat we ze op het circuit hadden getest, merkten we dat ze anders aanvoelen. Hoewel dezelfde materialen zijn gebruikt, lijkt de Master ons moeilijker. Of het komt door hoe het is gemonteerd, het type hars dat is gebruikt, hangt af van verschillende factoren, maar het geluid en gevoel lijken meer op de Adidas Metalbone HRD 2023 dan op de 3.2, dus onze indruk is dat de Master meer kracht heeft.

Na het testen van de Metalbone Master in defensieve situaties, kunnen we zeggen dat hij goed reageert, voor een aanvalsracket is hij redelijk beheersbaar en wendbaar. De sweet spot is goed, hij is duidelijk kleiner dan degene die we in een ronde padel racket vinden, maar we merken dat hij niet buitensporig straft als het gaat om het gooien van lobs of het terugspelen van off center slagen.

De Metabone Master is het officiële model van Ale Galán op de WPT in Marbella
De Metabone Master is het officiële model van Ale Galán op de WPT in Marbella

We waren ook verrast door zijn goede balvermogen, hoewel hij een gemiddeld tot hard gevoel heeft, vuurt hij redelijk goed, dus over het algemeen biedt hij een goede respons, waardoor we met relatief comfort vanaf de achterkant van het veld kunnen spelen.

Hoewel het niet een van de moeilijkste rackets op de markt is, ontdekten we dat je de bal gemakkelijk kunt versnellen, zodat je adders en lay ups met diepte kunt raken. Bovendien is het een padel racket die een grotere hefboomwerking mogelijk maakt bij het maken van schoten, waarmee we de bal meer kracht kunnen geven om hem eruit te krijgen.

De Adidas Metalbone 3.2 gebouwd in carbon met een verlicht oppervlak
De Adidas Metalbone 3.2 gebouwd in carbon met een verlicht oppervlak

We gaan door met het testen van de Metalbone 3.2, een versie met hetzelfde zachte rubber als de Master maar op de baan geeft het ons een zachter gevoel, dus het lijkt ons een comfortabeler racket. Naar onze mening heeft het een iets minder krachtige slag en richt het zich meer op het vinden van comfort, het afleveren en stuiteren van de bal.

Aan de onderkant van de baan geeft het een heel goed gevoel als het gaat om verdedigen, aangezien we de sweet spot iets breder opmerken. Hij heeft ook veel zachtheid in de aanraking en helpt ons met goed gerichte lobs om het net te winnen. We waren ook verrast door zijn balvermogen, omdat hij zachter aanvoelt, heel goed vuurt en een grotere stuiter van de bal biedt.

Dicht bij het net stelt ook niet teleur. Door met de juiste techniek te slaan, kun je snel trays en snakes spelen. We merkten echter dat het in het schot de bal iets meer absorbeert, waardoor we iets meer kracht missen om het gemakkelijker te maken om de bal x 3 te krijgen of naar ons veld te brengen.

Om onze test op het veld af te sluiten en in het kort, raden we de Metalbone Master aan voor degenen die op zoek zijn naar wat meer slagkracht, en de Metalbone 3.2 voor spelers die op zoek zijn naar een comfortabeler racket met een zachtere aanslag.