Vergelijkende Adidas Metalbone HRD VS Metalbone 3.2

Het beslissende duel tussen de twee modellen van de schop van Ale Galán: ontdek wie van hen de kroon op het speelveld pakt

Vandaag presenteren we een van de meest verwachte vergelijkingen van het seizoen: we hebben getest op de baan en vergeleken de Metalbone HRD en de Metalbone 3.2, de rackets van Ale Galán.

Beide modellen hebben de voorkeur van aanvallende spelers en worden twee van de bestverkochte rackets van het merk, gericht op spelers met een gevorderd niveau.

Review van de Adidas Metalbone 2023 padelrackets

Als we het hebben over modellen die de beste prestaties op de baan bieden, dan behoren de Adidas Metalbone padelrackets tot de eerste op de lijst vanwege hun prachtige constructie en hun karakteristieke verstelbare gewichtssysteem, niet voor niets zijn de rackets van een van de beste spelers ter wereld WPT: Ale Galán.

Als je wilt weten welke technologieën ze delen, hoe ze verschillen en hun gedrag op het circuit wilt zien, kun je genieten van onze vergelijkende video die hun prestaties op het circuit laat zien.

Analyse van de Adidas Metalbone

Esthetisch lijken ze erg op elkaar, beide modellen delen kleuren: zwart, rood en wit samen met een glanzende afwerking zodat je er niet naar kunt blijven kijken. Nu in detail: we beginnen met te kijken naar de technologieën van de 2 modellen, aangezien ze door bijna allemaal worden gedeeld, te beginnen met het extra grote diamantformaat met hoge balans, om meer slagkracht te bereiken, exclusief ontworpen om te profiteren van de mooie foto van Ale Galán.

Dankzij het nieuwe boorpatroon is de sweetspot vrij breed, iets dat de controlesensaties tegen niet gecentreerde ballen aanzienlijk verbetert. Maar het belangrijkste kenmerk is ongetwijfeld dat het zijn gewicht en balans kan aanpassen dankzij de Weight and Balance technologie, dankzij de 6 karakteristieke schroeven die we in het hartgebied vinden.

Met het Weight and Balance systeem kun je de gewichten van het racket op een gepersonaliseerde manier aanpassen
Met het Weight and Balance systeem kun je de gewichten van het racket op een persoonlijke manier aanpassen

Volgens de fabrikant varieert het gewicht tussen de 345 – 360 gram, hoewel met de schroeven een variatie tot +12 gram kan worden bereikt. Het vertoont op zijn beurt een honingraatachtige ruwheid in reliëf, wat de effecten verbetert die we aan onze slagen kunnen geven, evenals de constructie van 100% koolstof, het bevat ook een 2 op 1 gealuminiseerde laag op de gezichten, wat een hardheid biedt dat verbetert zijn output van bal

Adidas Metalbone 3.2

Adidas Metalbone 3.2

AANBIEDING: € 280,01
Adviesprijs: € 380,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 360-375

Adidas Metalbone 3.2

Voordelen en sensaties

  • Het zijn aanvalspadel rackets met een zeer goede balopbrengst.
  • Hiermee kunt u uw gewicht en balans aanpassen dankzij de Weight and Balance technologie, 6 verwisselbare schroeven die we in het hartgebied vinden.
  • In reliëf gemaakte honingraatruwheid: verbetering van de effecten die we aan onze slagen kunnen geven.
  • Het extra grote diamantformaat met hoge balans zorgt voor meer slagkracht zonder zoveel kracht te hoeven gebruiken.

De grote voordelen die de nieuwe modellen van de Adidas Metalbone serie bieden, zijn te vinden in de goede krachtprestaties, aangezien het een model is dat veel helpt als het gaat om het zo veel mogelijk krijgen van de bal.

Ondanks dat het een diamanten racket is, is het redelijk comfortabel en past het zich snel aan de behoeften van de speler aan, dus met een beetje oefening kun je veel halen uit zijn harde aanraking en goede output, zowel vanaf het einde van de baan als bij het verdedigen dichtbij het net.

De Adidas Metalbone 3.2 gebouwd in carbon met een verlicht oppervlak
De Adidas Metalbone 3.2 gebouwd in carbon met een verlicht oppervlak

Het is ook een zeer dynamisch model omdat de koolstofconstructie zorgt voor een kortere reactietijd en veel stabiliteit met het hart van de brug mogelijk maakt, waardoor het ideaal is voor het genereren van effecten, maar ook om veel te winnen met zijn goede baloutput dankzij zijn hardheid.

Adidas Metalbone HRD 3.2

Adidas Metalbone HRD 3.2

AANBIEDING: € 248,51
Adviesprijs: € 400,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Match
  • Gewicht: 360-375

Adidas Metalbone HRD 3.2

Verschillen tussen de Metalbone HRD en de Metalbone 3.2 2023

Het antwoord ligt in het type rubber op de kern. In het geval van de Metabone 3.2 is gebruik gemaakt van Eva Soft Performance rubber, het zachtste dat Adidas gebruikt en dat zich onderscheidt door de zwarte plug die het gebruikt. Dus de aanraking is meer intermediair, wat zorgt voor een geweldige baloutput en comfort in het spel.

Als we het rubber van de Metalbone HRD analyseren, zien we dat het eva rubber met een hoog geheugen bevat, dat wil zeggen een snel herstellend schuim dat het een harde aanraking geeft. Dit type rubber wordt geïdentificeerd met de rode stop en zorgt voor een grotere stijfheid, waardoor de bal met meer kracht en precisie naar buiten komt, waardoor het een veeleisend racket wordt.

Het lijkt ons dus dat de Metalbone HRD gemakkelijker te hanteren is in de buurt van het net en dat het stijvere gevoel zorgt voor extra controle en kracht bij lay ups, volleys of snakes.

Het kleurverschil van de Adidas Metalbone plug bepaalt de hardheid van de kern
Het kleurverschil van de Adidas Metalbone cap bepaalt de hardheid van de kern

We gaan door met het testen van de Metalbone 3.2, een padel racket met zacht rubber, dus op de baan geeft het ons een zachtere touch, dus het lijkt ons een comfortabeler padel racket. Als het gaat om het verdedigen van gecompromitteerde ballen, weet ik dat de zoetheid ervan wordt gewaardeerd, omdat het zijn sweet spot verbetert en dat maakt het dankbaarder in verdedigingssituaties. We hebben ook gemerkt dat het meer output heeft en een grotere rebound voor de bal biedt, dus wat dat betreft geven we het een beter cijfer.

Bij het net geeft het ons het gevoel dat hij een minder krachtige treffer heeft. Door echter de juiste techniek te gebruiken, kun je volleys, lay ups of snakes spelen met snelheid en diepte. Het is bij het spelen van het schot dat we merken dat hij de bal meer absorbeert. Hoewel het een racket is met een goede stoot, biedt het niet zoveel kracht als de HRD en kost het iets meer om de bal x 3 te krijgen of naar onze baan te brengen.

Opinie en tests op schema

Na ze op de baan te hebben getest, is het gevoel dat ze ons geven dat ze ongetwijfeld een van de beste padelrackets van het seizoen zijn, het is dat hun ontwerp ervoor zorgt dat de bal met grote snelheid en precisie naar buiten komt, iets dat wordt gewaardeerd omdat er wordt minder gegenereerd bij het behalen van inspanning, waardoor een langere prestatie in elk spel mogelijk is.

Na het testen van zijn respons zowel in aanval, verdediging als reactie op niet gecentreerde ballen, raden we de Metalbone 3.2 aan aan spelers die op zoek zijn naar een krachtig, comfortabel racket met output . Van zijn kant is de Metalbone HRD, die harder is, een veeleisender racket waarvan we denken dat het meer plezier zal hebben bij slagmensen, die spelers die al een goede afwerkingstechniek hebben omdat het een betere output biedt en we denken dat ze er meer uit zullen halen van hun kern harder.

En tot hier onze vergelijking van de rackets van Ale Galán, twee krachtige rackets die uw spel ongetwijfeld naar het niveau van de professionals zullen brengen.