De kroonjuwelen van de Babolat padelrackets van 2024 verschijnen op het toneel. Zoals elk seizoen blijven de modellen Technical Viper en Air Viper een succes onder amateurspelers die het spel willen domineren met krachtige slagen.
Het Franse merk heeft nieuwe ontwerpen en technologieën in deze modellen geïmplementeerd om de speelervaring voor zijn gebruikers te verbeteren. In dit opzicht zullen we vandaag de overeenkomsten en verschillen analyseren van twee van de best verkochte rackets elk jaar.
Table of Contents
Vergelijking van de Technical Viper 2024 vs Air Viper 2024 padelrackets
Voor dit seizoen heeft Babolat twee soorten aanvallers op de baan gedefinieerd die aansluiten bij de technische kenmerken van deze twee rackets: de Technical Strikers en de Air Strikers.
De Technical-lijn van Babolat is gericht op spelers die een precisie en kracht op de baan willen brengen en het spel willen controleren met hun technische en tactische vaardigheden, terwijl de Air-lijn is ontworpen voor snelle spelers die willen smashes in beweging en snelle slagen willen uitvoeren met explosieve kracht.
Dit zijn de conclusies die we bij Zona de Padel hebben getrokken na het vergelijken van beide modellen op ons YouTube-kanaal:
Overeenkomsten tussen de Technical Viper 2024 en de Air Viper 2024
Zowel de Technical Viper als de Air Viper zijn ontworpen voor aanvallen, omdat ze een diamantvorm, hoge balans en een sweet spot in het bovenste gedeelte van het racket delen om slagen zoals vipers of smashes te verbeteren. Daarnaast is er een MultiEVA-rubber met verschillende lagen in de kern gebruikt, wat vergelijkbare slaggevoelens biedt.
Voor dit seizoen heeft Babolat in beide modellen een langer handvatontwerp geïmplementeerd, wat ten goede komt aan spelers die van tennis komen en gewend zijn aan een groter gripoppervlak op het racket. Deze verbetering zorgt voor een groter gevoel van controle en komt ten goede aan degenen die vaak een tweehands backhand slaan, omdat een korter handvat oncomfortabeler zou zijn.
Wat betreft effecten, heeft Babolat deze facetten verbeterd door twee soorten ruwheid op het oppervlak toe te voegen: schuurpapier en 3D-reliëf. Deze eigenschap zorgt voor een betere grip op de bal bij het spelen van gesneden slagen zoals dropshots, volleys of drie-muur smashes. Bovendien helpt het boorpatroon met gaten van verschillende afmetingen om deze eigenschap te versterken, evenals om de prestaties en duurzaamheid van de rackets te verbeteren.

Het Franse merk heeft ook het Smart Buttcap-systeem in de Technical Viper en de Air Viper geïmplementeerd om een extra niveau van aanpassing aan de rackets te bieden. Dit systeem maakt het mogelijk om het veiligheidstouw te vervangen door een ander dat beter aansluit bij de voorkeuren van elke speler.
Ten slotte bevatten beide modellen de technologie Vibrabsorv System. Een reeks elastomeren in de vezels van de kern vermindert de trillingen die na slagen worden gegenereerd aanzienlijk, waardoor het risico op blessures aan de bovenste ledematen zoals ellebogen, polsen of schouders wordt verminderd.
Verschillen tussen de Technical Viper 2024 en de Air Viper 2024
Wat betreft de aspecten die de twee rackets onderscheiden, vinden we ten eerste verschillen in de soorten koolstof die worden gebruikt in hun constructie. Terwijl de Technical Viper 12K-koolstof op de oppervlakken heeft, is de Air Viper gebouwd met 16K-koolstof. Dit geeft het Technical-model een gevoel van grotere stijfheid en hardheid, wat krachtige slagen nog meer ten goede komt.
Wat betreft wendbaarheid is het Air-model lichter met een gewicht van ongeveer 365 gram, terwijl de Technical Viper een gewicht heeft tussen 360 en 375 gram.
Babolat Technical Viper 2024

RRP: €320,00
- Vorm: Diamant
- Spel: Kracht
- Gewicht: 360-370 gram
Babolat Air Viper 2024

RRP: €320,00
- Vorm: Diamant
- Spel: Kracht
- Gewicht: 350-360 gram
Laatste mening en aanbevelingen
We hebben hier twee rackets die ideaal zijn voor backhandspelers met verfijnde techniek die regelmatig geavanceerde wedstrijden spelen, meerdere keren per week. Deze modellen zijn ontworpen om de aanvallende kant te domineren met luchtige slagen en dicht bij het net te spelen met het doel om het punt te maken door middel van smashes, vipers en krachtige volleys.
We raden de Technical Viper aan voor zeer technische spelers die op zoek zijn naar een racket met een harde touch om hun speelstijl op de baan te laten zien. Aan de andere kant beschouwen we de Air Viper als een model voor spelers die snelle overgangen willen maken en goede reflexen hebben, omdat het een racket is dat snel kan worden bewogen. Daarnaast helpt het bij verdediging achterin het veld tegen snelle slagen van de tegenstander om ze te redden en de bal naar de andere kant van het net te slaan.

Het feit dat de Technical Viper iets zwaarder is, komt ten goede aan spelers die hun stijl baseren op snel punten maken met krachtige smashes. Het gewicht, gecombineerd met 12K-koolstof, voegt extra kracht toe aan de bal.
Ten slotte is het Air-model technisch vergevingsgezinder dan het Technical-model, omdat het een iets grotere sweet spot heeft. We merken geen groot verschil, maar het is merkbaar tijdens het spelen, dus spelers die met de Technical Viper spelen, moeten een verfijnde techniek hebben om de slagen in de gewenste richting te sturen.