Head Speed ​​​​Pro X-racket: analyse, mening en test

Ontdek alle kracht en precisie die bij elke slag wordt geboden door het nieuwe Head racket dat een revolutie teweeg zal brengen in je spel

Vandaag willen we het nieuwe Head Padel racket grondig analyseren: de Speed Pro X, het model dat de mythische Alpha Pro vervangt en dat zo geliefd is bij spelers.

Padel racket review Head Speed Pro X 2023

De Speed Pro X is onderdeel van de Speed serie, de meest uitgebalanceerde rackets van Head. In deze review zullen we een samenvatting geven van de belangrijkste kenmerken, het belang van zijn nieuwe technologieën laten zien en natuurlijk brengen we onze mening naar voren nadat we zijn gedrag op het circuit hebben gezien.

Als je meer in detail wilt weten, nodigen we je uit om onze video van de Speed Pro X te bekijken om alle details te ontdekken en hoe hij zich op het circuit gedraagt.

Analyse van de Head Speed Pro X 2023

Wat de constructie betreft, combineert de Speed Pro X een oppervlak van 12k carbonweefsel met een gladde afwerking.

Dankzij de carbon afwerking is het mogelijk om het blad meer stijfheid te geven. Daarnaast is de kern gemaakt van Power Foam rubber, wat in combinatie met carbon zorgt voor een medium tot harde touch, wat zorgt voor een zeer goede punch.

Het oppervlak van de Head Speed Pro X in 12K carbonweefsel
Het oppervlak van de Head Speed Pro X in 12K carbonweefsel

Het is ontworpen in een druppelvormig formaat met een medium hoge balans, wat kracht en controle biedt. Ons gevoel is dat het een iets hogere balans heeft dan zijn voorganger, maar het is niet iets dat zijn goede plek afstraft, omdat het homogeen aanvoelt.

Het handhaaft een transparante beschermer in het framegebied, dat beter beschermd is tegen slagen of schokken, en het presenteert de Optimized Sweet Spot technologie die het slagoppervlak verbreedt, om de controle over niet gecentreerde ballen niet te verliezen en ons meer te helpen in verdediging.

Volgens de fabrikant is het gewicht 375 gram met een variatie van 10 gram, dus het is niet een van de lichtste rackets, maar de waarheid is dat als we het in de hand hebben, het een geweldige beheersbaarheid biedt.

De constructie van de Head Speed Pro X is gemaakt met grafeen en carbon
De constructie van de Head Speed Pro X is gemaakt met grafeen en carbon

Ten slotte heeft het het Auxetic systeem, een technologie die de sensaties verbetert die we hebben bij het slaan, evenals de Smart Bridge hartconstructie, om het bruggebied te versterken, waardoor de stabiliteit en prestaties worden verbeterd.

Het heeft ook een glijdend touwontwerp en een nieuwe, zachtere stop, die trillingen vermindert en ook het comfort verbetert dat we hebben bij het vastgrijpen.

Head Speed Pro X 2023

Head Speed Pro X 2023

AANBIEDING: € 339,91
Adviesprijs: € 380,00

  • Vorm: Druppel
  • Spel: Multifunctioneel
  • Gewicht: 360-375

Head Speed Pro X 2023

Voordelen en sensaties

  • De kern in combinatie met het carbon maakt het mogelijk om een goede stoot dichtbij het net te verdedigen.
  • Het heeft een brede sweetspot die een voordeel biedt als het gaat om het slaan van lobs en volleys.
  • Het is een stijf racket maar niet overdreven hard, wat een goede controle en een start van achteren mogelijk maakt.
  • Hoewel ze door haar evenwicht een beetje koppig aanvoelt, is het niet erg gemakkelijk om met haar te verdedigen, maar ze heeft een grote stabiliteit, wat haar reactietijd goedmaakt.

De grote voordelen die de nieuwe modellen van de Speed serie van Head bieden, zijn te vinden in de balans tussen kracht en controle, waardoor de Speed Pro X een zeer veelzijdig racket is dat zowel op het net als op de bodem zeer goed reageert baan omdat het een goede controle over de schoten mogelijk maakt.

Het Oostenrijkse merk dat grote sterren als Arturo Coello samenbrengt, kiest dit seizoen voor nieuwe materialen, technologieën en kleurrijke designs. Dankzij de besturingstechnologieën en de carbonconstructie zijn we van mening dat de Speed Pro X een van de meest complete rackets van het seizoen is.

De Head Speed Pro X neemt de balans wat hoger op dan de rest van de Speed-serie.
De Head Speed Pro X neemt de balans wat hoger op dan de rest van de Speed serie

Tegelijkertijd is het een zeer dynamisch model omdat het een kortere reactietijd biedt en veel stabiliteit met het hart van de brug mogelijk maakt, waardoor het ideaal is voor effecten, maar ook veel wint met zijn goede baloutput dankzij zijn hardheid.

Nadelen van de Head Speed Pro 2023

Om te eindigen, en als iets dat we missen in de Speed Pro X, is de ruwe afwerking, zoals het reliëf dat de geliefde Delta Pro heeft, omdat het hielp om wat meer spin te geven aan gesneden of topspin shots.

Het is echter niet iets dat we als essentieel beschouwen en in het algemeen is de nieuwe Speed Pro X een racket dat we erg leuk vonden, omdat het uiteindelijk een ontwerp is met veel balans dat een goede sweet spot biedt en raak onderaan het veld aan.

Opinie en tests op schema

Ter verdediging is de Speed Pro X een enigszins veeleisend racket dat door onervaren spelers moet worden beheerd vanwege de enigszins hoge balans, die een goed spelniveau en fysieke conditie vereist om volledig te profiteren van wat het te bieden heeft. We kunnen er echter niet teveel op aanmerken, aangezien de sweetspot vrij breed en homogeen is, wat controle biedt bij niet gecentreerde ballen en we de lobs heel diep kunnen schieten om het net te winnen.

Wat betreft zijn baloutput merken we wel dat je de bal een beetje moet begeleiden zodat hij niet in het net blijft. We geven het echter een goed cijfer op dat aspect, aangezien het geen overdreven hard racket is en onze indruk is dat het racket goed reageert in de verdediging, waarmee je comfortabel vanaf de achterkant van het veld kunt spelen en de overgang naar aanval kunt beginnen.

De Auxetic-technologie van de Head Speed Pro X verbetert zijn prestaties op het circuit
De Auxetic technologie van de Head Speed Pro X verbetert zijn prestaties op het circuit

Dicht bij het net reageert hij het best. Op hoge ballen gaat het heel goed, door de balans wat meer naar boven te brengen is het geweldig in het luchtspel, waarmee je het maximaal kunt persen om met snelheid en diepte trays, volleys of adders te spelen. Bij schoten zorgt de iets hogere balans voor meer hefboomwerking bij het slaan, zodat we meer kracht op de bal kunnen uitoefenen om hem x3 eruit te krijgen of hem met gemak terug te brengen.

En hier is onze analyse van de Speed Pro X, naar onze mening een van de beste rackets op de markt. Om af te sluiten, abonneer je je op ons kanaal door hier te klikken en hier laten we je onze vorige video achter met de volledige serie van Head Speed 2023. Je kunt ook de bel activeren om meldingen te ontvangen en als eerste te reageren op onze video’s.