Hoe is een padelbaan: afmetingen en afmetingen

Na het padelracket en de bal is het belangrijkste om deze sport goed te spelen een padelbaan. Ze moeten volgens de regelgeving specifieke afmetingen en afmetingen hebben.

Na het padelracket en de bal is het belangrijkste om deze sport goed te spelen een padelbaan. Ze moeten volgens de regelgeving specifieke afmetingen en afmetingen hebben.

In Zona de Pádel geven we je alle informatie over de racketsport, zodat je alle mogelijke elementen hebt om te beslissen of padel iets voor jou is of niet.

Hieronder presenteren we u de verschillende maatregelen die een padelbaan moet hebben om wettelijk te zijn en om padelwedstrijden in de beste omstandigheden te kunnen spelen.

Padel baan afmetingen

Een padelbaan moet 10 meter breed en 20 meter lang zijn. Op deze manier bestaat elke helft van de baan uit een vierkant van 10 bij 10 meter. Dit betekent dat de padelbaan uit twee symmetrische delen bestaat. Daarom moet een padelbaan 200 vierkante meter hebben.

Ook het interieur van de baan moet voldoen aan specifieke maatregelen. Tussen de muur en de servicelijn moet een afstand van 3 meter zijn. Bovendien moet elke leidlijn een bepaalde dikte van 5 cm hebben. Deze moeten wit zijn of een kleur hebben waardoor ze perfect te onderscheiden zijn van het baanoppervlak.

De omtrek van de baan is afgesloten door vier muren. De hoogte van elk van deze muren moet minimaal 3 meter zijn. De zijwanden kunnen een rechthoekige vorm hebben van 3 meter hoog en 4 meter lang in stappen, volgens het Europese type.

De fondsen moeten een minimale hoogte hebben van vier meter. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt: standaard muur, glas of plastic. Daarnaast biedt de regeling ook de mogelijkheid dat de eerste meters van dit materiaal zijn en dat de rest van metalen hekwerk is.

Op het oppervlak kunnen drie materialen worden gebruikt: kunstgras, cement of tapijt. Het is goed dat zowel het gras als het tapijt een beetje speciaal zand hebben, zodat het bewegen op de baan makkelijker gaat. De kleuren van het oppervlak kunnen, regulier in de hand, blauw, groen of bruin aards zijn.

Een padelbaan omvat ook de toegang daartoe, ook vastgelegd in het reglement.

Padel Court
Padel Court

Het padelnet

Het schepnet moet een lengte hebben van 10 meter lang en een hoogte tussen de 0,88 en 0,92 meter.

Aan elk uiteinde van het net bevinden zich twee perfect beschermde zijpalen om slagen te voorkomen, en daartussen moet een metalen kabel zijn met een maximale diameter van 0,01 meter.

Toegang tot de padelbaan

De toegangen tot de padelbaan moeten zich ofwel aan de zijkanten of aan slechts één kant bevinden.

Elke opening moet specifieke afmetingen hebben. De afmeting moet minimaal 1,05 x 2,00 meter zijn als er maar één toegang aan de zijkant is. Bij twee ingangen daarentegen moet elke hole minimaal 0,72 x 2,00 meter en maximaal 0,82 x 2,00 meter hebben.

Afgezien van het interieur van de baan en de toegangen, is verlichting een ander belangrijk aspect van een padelbaan. Vooral om te kunnen spelen als er geen zonlicht is.

Padelbaan verlichting

De padelbanen moeten minimaal vier lichten hebben en deze moeten buiten de baan naast de muren van de zijdelingse omheiningen worden geplaatst.

De minimale hoogte van de spots die de padelbaan verlichten moet minimaal 6 meter zijn. Het minimale verlichtingsvermogen dat nodig is om een padelbaan te verlichten, moet 400-500 lux zijn en het dubbele als de wedstrijd op televisie wordt uitgezonden.

Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de afmetingen en afmetingen van een gereglementeerde padelbaan en dat we in Zona de Pádel u graag hebben uitgelegd om u de beste informatie over deze sport te bieden.