Enkele padel, speel 1 op 1

Geconfronteerd met de onmogelijkheid om soms een ander rivaliserend stel te vinden, zijn de laatste tijd enkele padel en gekruiste padel één op één ontstaan.

De sport die Enrique Corcuera begin jaren zestig in Mexico heeft uitgevonden, wordt elke dag meer beoefend. Vooral in sommige landen zoals Argentinië, Brazilië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Uruguay, Chile of Portugal. De uitbreiding en populariteit van padel heeft ertoe geleid dat steeds meer banen en meer mensen het spelen, en ook enkele varianten zoals enkele padel of gekruiste padel.

Enkele Padel

Afgeleid van deze groei en gezien de onmogelijkheid om soms een ander rivaliserend koppel te vinden, zijn er de laatste tijd twee nieuwe modaliteiten ontstaan waarin men één tegen één speelt: enkele padel en gekruiste padel.

Het verschil tussen deze twee modaliteiten is dat de enkele padel een aanpassing vereist in de afmetingen van de padelbaan, dat wil zeggen dat er nieuwe faciliteiten nodig zijn, en dat de gekruiste padel op dezelfde baan wordt gespeeld als de padel in paren. De afmetingen van de enkele padelbaan zijn 20×6. De lengte van 20 meter blijft behouden, maar de breedte wordt teruggebracht van tien naar zes meter.

De andere elementen (maashoogte, glasafmetingen, enz.) zijn gelijk aan de gebruikelijke, kijk naar de volgende afbeelding en u zult het verschil kunnen zien tussen een enkele baan en een normale baan.

individuele padelbaanmetingen
Padel enkel baan

De enkele padel verbetert onze techniek

Het enkele padel is erg handig om de individuele techniek in het spel te verbeteren, omdat er meer controle en meer verfijnde slagen nodig zijn. Het wordt gebruikt om volleys, schoten, lobs of grondslagen te verbeteren. Daarnaast is de fysieke intensiteit groter, waardoor de weerstand verbetert.

Padel is een zeer mentale sport waarbij motivatie en concentratie op beslissende momenten de sleutel zijn tot het uiteindelijke resultaat van het spel. Door individueel te spelen,bouw je het personage op dat nodig is om een spel dat bergopwaarts gaat een boost te geven. Een bijzonderheid in deze variant van padel is dat bij het betreden van de baan een vreemd gevoel van buis wordt geproduceerd bij de spelers omdat de kristallen dichterbij zijn.

De variant, gekruiste padel

Twee spelers kunnen ook op een traditioneel veld spelen. Het gaat om de gekruiste padel. De modaliteit ontleent zijn naam aan het belangrijkste kenmerk van het spel: het is alleen geldig wanneer de bal de andere helft raakt ten opzichte van waar de speler zich bevindt. Dit betekent dat spelers diagonaal of kruislings in hun eigen richting zullen slaan. De gebieden zullen afwisselend zijn: het rechterdeel in de even punten en het linkerdeel in de oneven punten.

Deze twee soorten padel hebben een duidelijk voordeel en een niet minder duidelijk nadeel. Het grootste kenmerk is de organisatorische mogelijkheid om een spel te spelen door te moeten voldoen aan de schema’s van minder mensen (twee, de helft). Het grootste probleem is het verlies of de vermindering van het sociale karakter van padel omdat het aantal spelers met 50% afneemt en er geen plaats is voor een van de mooiste en interessantste aspecten van het spel in tweetallen: de verbinding tussen de twee partners van team.

De voordelen van enkele padel

De voordelen van het spelen van solo padel zijn talrijk, waaronder we het volgende kunnen benadrukken dat we hieronder aangeven.

  • Verbeter je techniek, door de bal aan te raken, verbeter je constant je techniek, ook als je gekruist speelt, dwing je jezelf om hem binnen een kwadrant te plaatsen, dus je schoten moeten nauwkeuriger zijn, en over het algemeen wordt techniek meer gebruikt dan power shots.
  • Je slaat altijd de bal, in tegenstelling tot padel in paren, hier speel je altijd de bal, of je nu wilt of niet, de bal gaat altijd naar jou, ze kunnen geen koelkast voor je maken, dus het is erg leuk en plezierig spel Bovenal zal je partner niet in staat zijn om die gaten te dichten die een partner altijd voor je maakt, dus het wordt ook intenser.
  • Je kunt met slechts één andere persoon spelen, soms is het moeilijk om een partner te vinden om te spelen en nog meer als we met 4 personen moeten spelen, dus het is gemakkelijker om een snel spel op te zetten

Verbetert de mobiliteit en spoordekking

Zonder een teamgenoot te hebben die de verantwoordelijkheid deelt om het speelveld te bestrijken, is het essentieel om verplaatsingstechnieken onder de knie te krijgen en in staat te zijn om het hele veld efficiënt te bestrijken. Om deze reden is het essentieel om te werken aan behendigheid en reactiesnelheid. Het uitvoeren van richtingsveranderingsoefeningen, springen en zijwaartse verplaatsingen kunnen helpen de spieren te versterken en het reactievermogen op de bewegingen van de tegenstander te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om snelle richtingsveranderingen en korte bewegingen te oefenen om de moeilijkste ballen te kunnen bereiken.

Als het gaat om trackdekking, moet u een solide strategie hebben. Door de bewegingen van de tegenstander te leren lezen en op zijn slagen te anticiperen, kunnen we op het juiste moment in de juiste positie zijn. Het is cruciaal om aandacht te hebben voor de hoeken en richtingen van de schoten om jezelf optimaal te kunnen positioneren en meer bewegingsruimte te hebben, en op deze manier zullen we ook onze aanwezigheid op het veld vergroten, iets dat erg nuttig zal zijn om te ontwikkelen ons spel in koppel.

Waar zijn er individuele padelbanen in België?

  • Single padelbanen in Gent:
    – Emanuel Hielstraat 108, 9050 Gent, België

Als je nog andere paddle-tennisbanen kent waar we één op één kunnen spelen, schrijf dan een reactie en we zullen de lijst blijven aanvullen.