Jerónimo ‘Momo’ González of de kunst van verdedigen

We bekijken de carrière van de speler uit Malaga, Momo González, die zich een weg baant tussen de beste spelers ter wereld door onvoorstelbare slagen en een unieke manier van verdedigen.

Jerónimo González, beter bekend als ‘Momo’, is een Spaanse professionele padelspeler die momenteel de dertiende positie inneemt in de Premier Padel ranking.

In september 2023 besloot hij van positie te veranderen van backhand naar forehand om zich aan te sluiten bij de speler uit Córdoba, Javi Garrido, met wie hij een gevaarlijk duo vormde in het luchtspel tot het einde van het seizoen.

In 2024 heeft hij besloten een nieuw hoofdstuk te beginnen in zijn natuurlijke backhandpositie samen met ‘Ratón’ Fede Chingotto.

Officieel Profiel van Momo González

Gegevens van Momo González

Momo valt op door zijn defensieve vaardigheden en creativiteit om ondenkbare slagen te maken waarmee hij punten wint die verloren leken. Hij is een speler die het net kan houden dankzij de diepte van zijn lobs en die in de parallelle smash zijn belangrijkste wapen heeft om winners te scoren.

Na een 2023 vol veranderingen waarin hij de baan deelde met Álex Ruiz, Mike Yanguas, Sanyo Gutiérrez en Javi Garrido, zal hij proberen zich te vestigen en posities te klimmen in de top van de Premier Padel ranking.

Naam

Jerónimo ‘Momo’ González Luque

Geboortedatum en -plaats

21 februari 1997. Antequera (Málaga), Spanje

Lengte

180 cm

Huidige Partner in Premier Padel 2024

Federico Chingotto

In Zona de Pádel bekijken we de carrière van Momo González, die al de harten van de padelfans heeft veroverd met zijn nederigheid en vechtlust op het 20×10 veld.

Biografie van Momo González

Momo González werd geboren in de stad Malaga van Antequera op 21 februari 1997 (27 jaar oud).

Op elfjarige leeftijd verruilde hij tennis voor padel, waarschijnlijk een van de beste beslissingen in zijn leven. Als junior bewees hij al zijn potentieel als wereldkampioen runner-up, een prestatie die hij later bevestigde door de gouden medaille te winnen in de junior categorie samen met zijn partner José Carlos Gaspar.

Momo op het wereldkampioenschap voor junioren
Momo González en José Carlos Gaspar versloegen in de finale de Argentijnen ‘Tolito’ Aguirre en Cristian Gutiérrez

Na zich te hebben ontwikkeld naast spelers als Gaby Reca, Mati Marina en Javier González Barahona, wist hij zich te vestigen in de finale rondes van de World Padel Tour met Adrián ‘Tito’ Allemandi in 2020.

Het volgende seizoen vormde hij een betrouwbaar duo met Javi Rico en won twee Challenger titels van de World Padel Tour in Marbella en La Nucía. Bovendien kwalificeerde hij zich voor de Master Final, waar hij briljant debuteerde ondanks een nederlaag in de kwartfinale tegen Pablo Lima.

Zijn goede prestaties in 2021 leidden ertoe dat hij deel uitmaakte van het Spaanse team op het Wereldkampioenschap voor Landenteams Padel gehouden in Doha in november, waar Spanje zijn vierde ster toevoegde.

Het Spaanse team won zowel het mannentoernooi als het vrouwentoernooi in 2021

In april 2022 besloot Momo krachten te bundelen met Álex Ruiz. De twee Andalusiërs vormden een paar dat zich snel in de top 10 vestigde door hun veelzijdigheid, zelfs de halve finales van de Master Final bereikend, het belangrijkste toernooi van het seizoen.

Bovendien namen ze samen deel aan wat waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd is die ze in hun carrière hebben gespeeld: de finale van het Wereldkampioenschap voor Landenteams Padel van 2022 gehouden in Dubai.

Net als in 2021 werd de strijd tussen Spanje en Argentinië herhaald, deze keer met Momo González in de finale opstelling. De titel werd beslist in de derde wedstrijd, waar de ervaring van Fernando Belasteguín en Sanyo Gutiérrez duidelijk werd om het paar uit Malaga te overwinnen.

Ondanks dat 2023 een veelbelovend seizoen leek voor het Andalusische duo, besloot Álex Ruiz een nieuw project te starten met Juan Tello ‘de Kat’, wat Momo ertoe leidde zich aan te sluiten bij de getalenteerde drive-speler Mike Yanguas.

Hun alliantie was kort maar productief. Ze slaagden erin hun eerste toernooi samen te winnen, de Open 500 van Reus, maar de scheiding van Fernando Belasteguín en Sanyo Gutiérrez een week later brak dit veelbelovende duo op.

De man uit Antequera ging samenwerken met een van zijn idolen, Sanyo Gutiérrez, van wie hij “een master in padel” leerde, zoals hij zei in een interview met Marca.

Momo accepteerde de uitdaging van Sanyo na de partnerwisseling aan het begin van het seizoen

Na een geweldige start waarin ze twee finales in de World Padel Tour (Danish Open en Marbella Master) en een halve finale in de Madrid P1 van Premier Padel tekenden, vervaagde de verwoestende versie dicht bij het net van het Spaans-Argentijnse paar naarmate de toernooien vorderden, wat leidde tot hun scheiding.

Afgelopen september nam Momo de verrassende beslissing om van kant te wisselen om een paar te vormen met Javi Garrido, waarmee hij een nieuw avontuur als drive-speler begon.

Beiden tekenden een fatsoenlijk einde van het seizoen, waarbij Javi Garrido verantwoordelijk was voor het loslaten van zijn slagkracht en Momo zijn bewezen verdedigingsvaardigheden bleef oefenen. Ze slaagden er echter niet in om samen de kwartfinalebarrière in een van de acht toernooien waarin ze deelnamen te overwinnen.

Beste punten van Momo González

Het geduld van de Antequerano om elk punt te werken creëert situaties waarin tegenstanders besluiten om snel af te maken.

Waar andere spelers lijden, geniet Momo González. Daarom komen zijn beste spelen voort uit ongelooflijke verdedigingen wanneer het tegenstanderige paar de punt bijna als verloren heeft beschouwd.

Aligned met het merk PUMA

Momo, een van de meest geliefde spelers om zijn glimlach zowel binnen als buiten het veld, speel met Puma padel rackets op de beste padel podia ter wereld na zijn samenwerking met StarVie te beëindigen in 2021.

Het gerenommeerde merk wedde opnieuw op deze sport aan het begin van 2022 en koos de Malagueño als een van zijn zichtbare gezichten. Zijn exclusief ontworpen racket, de Puma Solar Attack 2023 Momo González, is sindsdien niet onopgemerkt gebleven op de banen.

Puma Momo González Solar Attack 2023
AANBIEDING: 287,95 €
AVP: 360,00 €

  • Vorm: Rond
  • Spel: Veelzijdig
  • Gewicht: 360-370

Puma Solar Attack 2023 Momo González

Deze gelimiteerde editie met een oversized ronde vorm en medium-hard touch biedt geweldige controle over het spel zonder af te zien van een aanzienlijke baluitgang.

Gericht op gevorderde spelers die elk gebied van het veld willen domineren, het is gemaakt van 3K koolstof dat weerstand garandeert en EVA Pro rubber in de kern dat betrouwbaarheid biedt bij elke slag.

Het weegt ongeveer 370 gram en is een van de meest opvallende rackets dit seizoen vanwege zijn ontwerp en veelzijdigheid.

Palmares en successen van Momo González

De veelzijdige 26-jarige Spaanse speler weet al wat het is om toernooien te winnen in de World Padel Tour en vertegenwoordigend voor het Spaanse nationale team, hoewel hij nog steeds die missie heeft om te volbrengen in Premier Padel.

De extreme concurrentie in de professionele padel circuits heeft ervoor gezorgd dat de speler uit Antequera niet veel titels heeft opgeheven ondanks regelmatig in de finale rondes aanwezig te zijn. Echter, Momo González heeft nog tijd en het is normaal dat hij zijn trofeeënkast in de toekomst kan uitbreiden.

Dit zijn zijn prestaties in de World Padel Tour en met het Spaanse team:

 

Datum Toernooi Partner
2023 Reus Open 500 Mike Yanguas
2021 Marbella Challenger Javi Rico
2021 Tau Cerámica La Nucía Challenger Javi Rico
2021 Wereldkampioenschap voor teams met Spanje