Padel Regels, officiële regels

De regels van padel beschrijven de kenmerken van het spel, we leggen de regels van padel uit, regels over het racket, de bal, de padelspeelveld of dingen die in het spel gebeuren

Padel spelregles, basisregels

De reglementen zijn verschillend, hoewel de overeenkomsten met badminton en tennis aanwezig zijn. De regels van padel beschrijven de kenmerken van dit opwindende spel, gecreëerd aan het einde van de vorige eeuw en vandaag geconsolideerd in circuits in Europa en Amerika.

Het padel regles is gebaseerd op drie basisprincipes : padelballen , de padel racket en het speelveld of de padelbaan.

Het zijn regels van de internationale federatie, die het gedrag van professionele en amateurspelers regelen. Dit zouden de basisregels van padel zijn, hoewel we meer secundaire regels zouden hebben.

Het is belangrijk om de basisregels te kennen om padel te spelen, met deze punten kun je spelen:

  • Het lemmet mag niet meer dan 45,5 cm lang zijn met een dikte van 38 mm.
  • Het gebruik van gele padelballen is verplicht.
  • De baan zal 10 meter breed en 20 lang zijn.
  • De persoon die serveert, begint aan de rechterkant en moet serveren in het tegenoverliggende veld.
  • De ontvanger zal achter de baseline moeten staan en wachten op de service.
  • Scoren is vergelijkbaar met tennis, 15-30-40 en spel.
  • Om een match te maken moet je twee punten verschil hebben met je tegenstander.
  • 6 games vormen een set en de beste van 3 sets wint de wedstrijd.

Met deze regels kun je misschien al beginnen met spelen, maar als je wat dieper wilt graven, gaan we in op de belangrijkste.

Padelballen regels

Volgens de reglementen voor padel zijn de ballen witte of gele rubberen bollen. De diameter ligt tussen 6,35 en 6,77 centimeter en het gewicht ligt tussen 56,0 en 59,4 gram. Ze moeten een terugvering van ongeveer 135 tot 145 centimeter garanderen bij een val van 2,54 meter.

Padelballen zijn witte of gele rubberen bollen met een diameter tussen 6.35-6.77 centimeter en een gewicht tussen 135-145 gram.

Voor aanvang van de set dient het merk en model ballen bekend te worden gemaakt . Als ze tijdens een wedstrijd verloren, kapot of beschadigd zijn, moet de scheidsrechter erop toezien dat degene die wordt vervangen hetzelfde is. Anders wordt de hele set ballen gewijzigd.

Padel racket regels

De regelgeving maakt dit heel duidelijk. Padel wordt gespeeld met rackets, ook wel rackets of rackets genoemd . Ze moeten 45,5 centimeter lang zijn, 26 centimeter breed en 38 millimeter dik in profiel.

Het oppervlak dat de bal zal raken mag niet groter zijn dan 26 centimeter breed en 30 centimeter lang. Het kan ruw, vlak of glad zijn, maar het moet geperforeerd zijn met een onbeperkt aantal gaten in het centrale deel.

Padel wordt gespeeld met een racket van 45,5 centimeter lang, 26 centimeter breed en 38 millimeter dik.

Het frame, dat in het handvat is opgenomen, kan apparaten bevatten die trillingen, achteruitgang en gewichtsverdeling voorkomen . Een band van ongeveer 35 centimeter die aan de pols wordt vastgemaakt is verplicht om ongelukken te voorkomen en vooral om te voorkomen dat we vals spelen door de handschep te verwisselen , deze techniek wordt bestraft.

Padelbaan regels

De afmetingen van de padelbaan moeten exact zijn : een rechthoek van 10 meter breed en 20 meter lang, in tweeën gedeeld door een net dat aan een kabel hangt. Het net wordt 10 meter lang en tussen de 88 en 92 centimeter hoog. Het moet worden bevestigd aan zijstijlen, op een afstand van 9,25 meter van elkaar.

De servicelijnen zijn parallel aan het net en op een afstand van 6,95 meter getrokken . De middelste servicelijn bevindt zich in het gebied tussen de servicelijnen en het net. Het is een loodrechte lijn die het gebied in tweeën deelt; elke lijn moet vijf centimeter dik zijn, bij voorkeur wit of licht van kleur.

Afmetingen van een padelbaan, officiële voorschriften
Afmetingen van een padelbaan, officiële voorschriften

De muren zullen minimaal drie meter lang zijn en zullen er zes bereiken als het gesloten banen zijn. Voor de grond is het ideaal kunstgras . Een andere optie is een musket met zand, voor een betere beweging van de spelers, of cement.

Kleuren kunnen groen, blauw of aards bruin zijn ; Het mag alleen zwart zijn in installaties binnenshuis. De toegangen tot de baan kunnen twee zijn, aan beide zijden en ter hoogte van het net, of één aan één kant van de baan.

Padel regels

De spelers bevinden zich in het veld dat bij hen hoort. Bij een gelijkspel wordt bepaald welk team start als serveerder of ontvanger en welk team het spel begint . Dit alles moet gemeld worden aan de scheidsrechter.

Zowel om te serveren, om te rusten of om te spelen, deze tijd moet worden beheerst door de regels van de tijd , anders kan iedereen vals spelen in zijn voordeel.

Regels padel opslag

De speler plaatst beide voeten achter de servicelijn en bevindt zich aan de rechterkant van het speelveld . Na het stuiteren gooit hij de bal in het strafpadel racketgebied van de tegenstander. Om correct te serveren moet je de bal natuurlijk onder het middel raken, anders val je vals bij de opslag .

Als het niet in het gebied van de tegenstander valt of het gaas raakt, is het slecht. De service mislukt ook wanneer de bal de serveerder of zijn partner raakt. Het zal onjuist zijn als de bal stuitert in de service ontvangstbox van de tegenstander en het metalen gaas raakt vóór de tweede stuit, en dan zouden we de vraag hebben van de opslag naar de rand van het glas , is het goed of slecht?

Regels van de padel serve

Regels voor de ontvanger

Zodra de bal de eerste stuit heeft gemaakt, moet de andere speler hem terugbrengen naar het tegenoverliggende veld . Als de tweede bounce plaatsvindt, is de beurt voor de serveerder . Als een van de ontvangers door de bal wordt geraakt of wordt aangeraakt voordat deze stuitert, gaat het punt naar de serveerder.

Volgens de Padel-regels mogen spelers van de baan afslaan als het buitenspel is geautoriseerd . Er moeten ook twee toegangsopeningen tot de baan zijn zonder obstakels die het uitrijden onmogelijk maken, als veiligheidsregel.

Puntentelling Regels, scoreverloop

Het spel padel wordt in drie sets gespeeld om er twee te winnen, dat wil zeggen, de beste van 3 wint . Het koppel dat 6 games weet te bereiken met een voordeel van minimaal twee, wint de set.

Puntentelling Regels

Als een paar een punt wint, wordt er 15 gescoord, bij de tweede 30, 40 bij de derde en bij de vierde zingen ze “spel” . Als beide koppels drie punten winnen, zijn ze “gelijk” totdat een van de twee koppels twee punten op rij krijgt.

Samenvattend de regels van de score, zou een spel het resultaat zijn van het krijgen van 15-30-40 en spel, vier punten op rij. De set zou worden bereikt met 6 games en een verschil van twee games of een tiebreak. De wedstrijd wordt bereikt met twee sets.

Tiebreak Padel Regel

In de tiebreak of tiebreak worden de punten één voor één afgeroepen . Het team dat als eerste zeven bereikt, wint. Het spel gaat door totdat een paar wint met een minimum verschil van twee punten.

De reglementen voor padel bepalen elke prestatie op de baan . Dit zijn duidelijke regels die garant staan voor een show van kwaliteit, ethiek en samenhang, voor het plezier van de fans.

Als je het officiële reglement wilt lezen, is het een goed begin om alle regels van het padel grondig te leren kennen. En als je nog meer twijfels hebt, kun je ons vertellen welke punten of twijfels je hebt over het spel padel en we zullen proberen je te helpen.