Vergelijking Head Delta Pro 2023 VS Speed ​​​​Pro X 2023

We presenteren de belangrijkste verschillen tussen de technologieën en ontwerpen van deze twee Head-rackets. Kies degene die het beste bij jouw spel past en domineer het veld als de beste ter wereld.

Vandaag presenteren we een nieuwe vergelijking van padelrackets, we hebben besloten om de twee onthullingsmodellen van dit seizoen van Head onder ogen te zien: de Speed Pro X 2023 tegen de Delta Pro 2023 van Arturo Coello.

We maken de definitieve vergelijking van Head Padel rackets, de nieuwe en populaire Speed Pro X tegen de Head Delta Pro, het nummer 1 racket in de World Padel Tour ranglijst.

Vergelijking van de Speed Pro X en Delta Pro 2023 padelrackets

Beide rackets maken deel uit van de meest geavanceerde serie van Head, elk binnen de bijbehorende serie, de Speed Pro X die de klassieke Alpha Pro vervangt, evenals de Head Delta Pro, het racket waarmee Arturo Coello speelt, dus beide modellen zijn gericht op spelers met een goed spelniveau en ervaring.

Als je alle technologieën die ze delen in detail wilt weten, en hoe ze verschillen, kun je genieten van onze vergelijkende video, waar we hun prestaties ontdekken, evenals hoe ze zich gedragen en hoe hun materialen verschillen.

Op esthetisch vlak hebben de twee padel rackets zeer opvallende designs: de Delta Pro lijkt ons wat meer op te vallen aangezien hij een zwarte achtergrond combineert met een grijze helft en oranje details. Aan de andere kant presenteert de Speed Pro X een soberder ontwerp in zwart met grijze en gouden details.

Beide modellen hebben Optimized Sweet Spot technologie, die de sweet spot verbreedt om ons meer te helpen bij de verdediging en om een harde aanraking te behouden die kracht garandeert dankzij de opname van power foamrubber in de constructie.

Op dezelfde manier merken we op hoe we in het framegebied van elk mes een transparante zelfklevende beschermer vinden, die een grotere duurzaamheid wil garanderen , iets dat echt heel handig is als het gaat om het perfectioneren van onze speelstijl.

Overeenkomsten tussen de Speed Pro X en de Delta Pro

  • Beide rackets hebben een Smart Bridge hartontwerp, dat anders is omdat het is aangepast aan de kenmerken van elk model om de prestaties te maximaliseren.
  • Voor het framegebied is het Tailored Frame systeem ingebouwd, ontwikkeld om maximale kracht te bereiken bij het afwerken van opnamen.
  • Het gewicht van beide modellen ligt volgens het merk rond de 375 gram met een variatie van 10 gram, vandaar dat het wat zware mesjes zijn.
  • Ze hebben ook het Auxetic systeem, een technologie die het gevoel van slaan verbetert en trillingen helpt tegen te gaan.

Zowel de Delta Pro 2023 als de Speed Pro X 2023 zijn powermodellen die een goede wegligging hebben. De materialen die voor de constructie zijn gebruikt, zijn zo geselecteerd dat ze, in combinatie met respectievelijk grafeen en koolstof, niet alleen een grote duurzaamheid hebben, maar ze ook een medium tot harde aanraking geven, wat een zeer goede stoot en goede controle biedt. in verdediging.

Head Speed Pro X 2023

Headsnelheid Pro X 2023
AANBIEDING: 225,00
Adviesprijs: € 380,00
  • Vorm: Druppel
  • Spel: Multifunctioneel
  • Gewicht: 360-375

Head Speed Pro X 2023

Head Graphene Delta Pro 2023

Head Graphene Delta Pro

AANBIEDING: € 194,91
Adviesprijs: € 319,95

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Verschillen tussen de Head Delta Pro en de Speed Pro X

We beginnen met hetzelfde matrijsontwerp. De Speed Pro X is ontworpen in een druppelvormig formaat, waardoor de sweetspot breder is en ons meer controle geeft, zelfs als we niet in het midden raken. De Delta Pro heeft een oversized diamantmal, waarmee de sweet spot kleiner is.

Wat betreft de balans, in beide padel rackets merken we dat deze enigszins hoog is in vergelijking met andere modellen en volgens de fabrikant bevindt deze zich in beide in hetzelfde gebied. We vonden de Delta Pro echter wat koppiger, omdat de diamantmal ook dat gevoel helpt opwekken.

Het oppervlak van de Head Speed Pro X in 12K carbonweefsel
Het oppervlak van de Head Speed Pro X in 12K carbonweefsel

Wat de constructie betreft, zijn er verschillende materialen gebruikt voor de buitenstructuur. Head is altijd gekenmerkt door het gebruik van grafeen in de padel rackets, dus de Delta Pro is gemaakt met dit materiaal. De Speed Pro X heeft echter een 12k carbon geweven oppervlak.

Hoewel de materialen verschillend zijn, geven ze ons qua aanraking zeer vergelijkbare sensaties, dus definiëren we beide modellen als medium touch padel rackets, aan de harde kant.

We vonden ook een klein verschil in het ontwerp van de manchet. Nou, we hebben gemerkt hoe het handvat van de Delta volledig stijf is, maar de Speed heeft een zachter plug ontwerp, wat zorgt voor betere sensaties bij het vastpakken en helpt ook om trillingen te verminderen.

De padel racket van Arturo Coello

Nadat we het racket van Coello hebben geprobeerd, is onze indruk dat het ons vanwege zijn eigenschappen een nogal veeleisend racket in de verdediging lijkt te zijn. Er moet rekening mee worden gehouden dat het een powerracket is, dus de sweetspot is kleiner dan die van de Speed Pro X, het is een model dat wordt aanbevolen voor ervaren spelers , omdat je goed gecentreerd moet slaan zodat de lobs niet rechtdoor gaan naar de bal, kristal of miss gemakkelijke ballen.

Wat de output betreft, merken we dat je bij lage snelheid de bal iets meer moet duwen, omdat de halfharde aanraking betekent dat hij de impact niet zo goed absorbeert. We denken dat zijn touch perfect is om snel te spelen, omdat je hierdoor te allen tijde controle hebt over volleys, vibra’s en lay ups en precies weet waar de bal naartoe gaat.

De Delta Pro, de officiële schep van Arturo Coello
De Delta Pro, de officiële schep van Arturo Coello

In het spel boven het Head gaat het als een vliegtuig en dat is waar je het meeste uit kunt halen, zijn vorm en balans stellen je in staat om alle kracht van de arm op de bal over te brengen , zodat je de bal x 3 kunt pakken meer gebaseerd op de baltechniek zonder zoveel moeite te hoeven doen, waardoor meer progressieve slijtage wordt vermeden.

Het enige nadeel dat we kunnen stellen, is dat het op specifieke momenten, wanneer je snel moet reageren, ons een beetje traag lijkt, dit kan een gevolg zijn van het geschatte gewicht van 375 gram en de balans naar het Head gericht, aangezien dit onbalans zorgt ervoor dat we meer kosten om te bewegen als we reageren.

Opinie en conclusies

Tot slot geven we in onze vergelijking tussen beide modellen aan dat ze verschillen in de afwerking van de plannen. De Speed Pro X presenteert een glad oppervlak, zonder ruwheid, iets wat we missen bij het spelen van sliced of topspin ballen. Aan de andere kant heeft de Delta Pro een verhoogde afwerking, met kleine puntjes die alle vlakken bedekken die helpen om betere effecten aan onze opnamen te geven.

Wat betreft de Speed Pro X, het is ook een veeleisend padel racket om onderaan de baan te spelen vanwege de ietwat hoge balans. Het biedt echter een bredere en zeer homogene sweetspot, dus we kunnen niet al te veel problemen maken als het op verdedigen aankomt, aangezien je hiermee diepe lobs kunt schieten en muurafdalingen met precisie kunt uitvoeren.

De Head Delta Pro heeft een reliëfafwerking op de vlakken
De Head Delta Pro heeft een reliëfafwerking op de vlakken

Wat betreft de baloutput, het brengt sensaties over die erg lijken op die van de Delta Pro, aangezien je bij lage snelheid de bal een beetje moet begeleiden zodat hij niet dood blijft. We geven hem echter een goed cijfer in dat aspect en ook in het verdedigende spel in het algemeen, aangezien zijn sweet spot breed is, hij goed reageert op aanvallen van rivalen en ons in staat stelt om ons relatief comfortabel te voelen aan de achterkant van het veld.

Net als in het geval van de Delta, is het voor ons een beetje moeilijk om het in sommige acties te verplaatsen, maar het is iets dat spelers gewend waren om met lichtere zwaarden te spelen, misschien meer opvalt.

In het spel dichtbij het net reageert hij het beste. Op hoge ballen gaat het heel goed, door de balans iets naar boven te bewegen, kunnen we meer hefboomwerking in de beweging maken, waardoor we extra kracht in de schoten krijgen. Het helpt ons ook om de bal samen te persen, vooral bij het spelen van trays, volleys of adders, zodat ze snel en met meer dan uitstekende controle naar buiten komen.

De Auxetic-technologie van de Head Speed Pro X verbetert zijn prestaties op het circuit
De Auxetic technologie van de Head Speed Pro X verbetert zijn prestaties op het circuit

Om onze vergelijking af te sluiten en in samenvattingsmodus, raden we de Speed Pro X aan aan diegenen die op zoek zijn naar een meer uitgebalanceerd racket, met een grotere sweetspot en dat zowel onderaan de baan als bij het net goed reageert. Aan de andere kant denken we dat de Delta Pro meer gericht is op aanvallende spelers, degenen die de kans niet missen om een schot te spelen en de bal te persen.

En tot hier onze analyse van het racket van Arturo Coello en de nieuwe Speed Pro X, 2 hoogwaardige rackets voor verschillende speelstijlen.